-2.9 C
România
26 noiembrie 2020
Viata bate filmul

PASCA CU BRANZA SI SMANTANA DE PASTE 2016. RETETA DE PASCA DELICIOASA!

PASCA CU BRANZA SI SMANTANA DE PASTE 2016. RETETA DE PASCA DELICIOASA! Pasca este un preparat traditional romanesc de Paste. Desi in unele zone din tara, precum Dobrogea, pasca nu este un aliment frecvent pus pe masa de Paste, acesta a aparut in ultimii 2 ani si in magazinele din Constanta sau Tulcea. Reteta de pasca cu branza si smantana este una delicioasa si va invitam sa o preparati fara rezerve pentru masa pascala.

Nu ti facut niciodata pasca? Nu-i nimic, pasca se prepara usor, nu trebuie decat sa respectati reteta si sa puneti suflet in ceea ce faceti. Va prezentam mai jos reteta de pasca cu branza si smantana, preparata mai des de gospodinele din Moldova. Iata de ce ingrediente aveti nevoie si cum se prepara delicioasa pasca cu branza si smantana. Cam o ora si 30 de minute este durata prepararii acestei retete.

INGREDIENTE PASCA CU BRANZA SI SMANTANA

Ingrediente pentru aluat: 100 gr unt; 100 gr iaurt; 50 gr zahar; 2 oua; 1 praf de copt; un praf de sare; 350-400 gr faina; coaja rasa de lamaie.

Ingrediente pentru umplutura: 800 gr branza de vaci; 350 gr smantana; 5 oua; 200 gr zahar; 50 gr stafide; coaja rasa de lamaie; coaja rasa de portocala; 3 lingurite esenta de rom; un praf de sare; 1 ou pentru uns.

CUM SE PREPARA PASCA CU BRANZA SI SMANTANA

ALUAT PASCA CU BRANZA SI SMANTANA: Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema. Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.

Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el si il dam la frigider.

Iti recomandam si: PASCA CU BRANZA. Cum sa prepari pasca cu branza de vaci ca la bunica

Cum va fi vremea in noaptea de Inviere si de Paste 2016 pe Litoral, la Munte, in Bucovina si Maramures

UMPLUTURA PASCA CU BRANZA SI SMANTANA: Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea. Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine.

Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom. La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.

Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.

Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem. Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea). O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.

Pofta buna si Paste Fericit!

De Paste ai putea fi interesat si de: RETETE DE PASTE 2016. RETETA PASCA CU BRANZA. Cum sa prepari pasca cu branza de vaci ca la bunica

PASTE 2016. Secrete pentru oua rosii frumoase de Paste. Cum se vopsesc ouale, fara efort

PROGRAM SUPERMARKETURI CARREFOUR DE PASTE 1, 2, 3 MAI 2016

PROGRAM BANCI DE PASTE 2016

DROB DE MIEL DE PASTE. RETETA DROB DE MIEL IN FOI DE PLACINTA. DELICIOS!

Stiri pe aceeasi tema

Program supermarketuri si mall-uri pe 30 Noiembrie – 1 si 2 Decembrie 2016. Program Posta Romana si spitale de Sf. Andrei si Ziua Nationala a Romaniei

Cristiana Petrariu Bota

MPFM 8 APRILIE 2015. Marian s-a molipsit de la Radu, in fata camerelor video din casa fetelor

Bogdan

DRAGOSTE INFINITA EPISODUL 65 REZUMAT, 19 IUNIE 2017

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult