Breaking News

Patriarhia Romana le cere preotilor din intreaga tara sa tina slujbele de Paste in aer liber

PASTE 2016 – Patriarhia Romana le cere preotilor din intreaga tara sa tina slujbele de Paste in aer liber. Astfel, pentru prevenirea incendiilor, Patriarhia Romana recomandă ca slujbele de Paşti să fie ţinute afară pentru evitarea supraaglomerării. În cazul în care este multă lume în biserică, ușile trebuie să rămână deschise, iar în lăcașurile cu schele sau în construcție, slujbele vor fi interzise, a stabilit Pariarhia, potrivit unui comunicat de presa. 

Cu două săptămâni înainte de sărbătorile de Paste, Patriarhia Română a transmis tututor lăcaşurilor de cult instrucţiuni pentru prevenirea incendiilor. Astfel, slujbele religioase vor avea loc în aer liber. În situaţia în care acestea se organizează totuși în interior, accesul enoriașilor va fi limitat pentru a se evita supraaglomerarea.

Ușile vor rămîne deschise, iar din lăcaşuri vor fi scoase covoarele sau mochetele, precum şi mobilierul din zona centrală a bisericilor. În lăcașuri vor rămâne doar obiectele folosite de ierarhi în cadrul slujbelor religioase.

Pastele deschide o noua dimensiune, dincolo de viata si moarte

Cum va fi VREMEA DE PASTE 2016 

Dacă slujbele au loc în biserici din lemn, preoţii vor avea grijă să nu permită aglomerarea credincioşilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu, precizează Patriarhia Romana.

După încheierea slujbelor religioase vor fi făcute controale pentru înlăturarea oricărei eventuale surse de incendiu.
Ierarhii vor desemna persoane gata să intervină în caz de incendiu.

În toate bisericile vor exista mijloace de stingere a incendiilor. Preoţii vor instrui enoriaşii ce să facă în caz de incendiu: oamenilor li se va spune că trebuie să-și păstreze calmul și să evacueze ordonat lăcașul de cult.

Cele mai frumoase mesaje, SMS-uri, urari si felicitari de PASTE

Mașinile vor fi parcate astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze accesul autospecialelor pompierilor sau la hidranţii exteriori, în cazul izbucnirii unui incendiu.

Un alt instructaj va fi făcut cu privire la utilizarea lumânărilor la Înviere. Preoţii vor instrui participanţii la slujbele religioase asupra faptului că lumânările aprinse trebuie ţinute la distanţă de haine, păr, mobilier, coroane sau alte obiecte de cult din materiale combustibile din interiorul bisericii şi, de asemenea, că trebuie evitată deplasarea cu lumânările aprinse în mașini.

Sursa articol: RFI (Foto: Ziarul Unirea)

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Articole asemănătoare

Parlamentul a eliminat pensiile speciale, cu exceptia celor militare si ale politistilor

Lucy Ionesco

Ministrul Finantelor a creat o adevarata psihoza in Romania dupa ce a anuntat ca vine criza economica

Lucy Ionesco

Iona Niculae, patronul InterAgro, a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare

Ioana Badulescu