-2.1 C
România
1 decembrie 2020
Social

PASTE 2016. Slujba de Inviere, interzisa in bisericile din lemn

PASTE 2016. Slujba de Inviere este interzisa de Patriarhia Romana in bisericile din lemn. Institutia a anuntat o serie de reguli pentru parohiile din tara si din strainatate, pentru prevenirea incendiilor in lacasele de cult cu prilejul sarbatorilor de Paste. Printre aceste recomandari este si aceea ca slujbele din noaptea de Inviere sa nu se desfasoare in bisericile din lemn, tocmai pentru a preveni izbucnirea unor incendii.

PASTE 2016. Preotilor li se interzice sa practice slujbe in lacasele de cult ce au montate schele din lemn pentru ca acestea se pot aprinde foarte usor. In plus, toate lacasurile de cult trebuie sa aiba extinctoare, iar iesirile de urgenta sa fie vizibil marcate pentru ca in cazul unui incendiu, participantii sa poata identifica foarte usor caile de evacuare.

Patriarhia Romana le cere preotilor din intreaga tara sa tina slujbele de Paste in aer liber

PASTE 2016. Preotii care slujesc in biserici au fost, conform BOR, instruiti de angajatii Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta referitor la procedurile ce trebuie urmate in caz de pericol. De asemenea, toate obstacolele din biserici trebuie inlaturate, astfel ca din lacasele de cult vor fi scoase toate covoarele.

In cazul izbucnirii unui incendiu toti credinciosii trebuie sa respecte randuiala bisericeasca. Astfel, barbatii vor folosi pentru a iesi de urgenta altarul, in timp ce femeile vor trebui „sa se orienteze” catre iesirile principale pentru a nu trece prin altar, aceasta fiind una dintre cele mai controversate masuri, dupa cum comenteaza unii enoriasi, care considera ca in cazul unui pericol ar putea fi trecuta cu vederea aceasta randuiala.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei, anunt privind o serie de masuri fiscale stimulative in Invatamant

Delia Ion

Memorandum privind lansarea programului de inzestrare a armatei cu sisteme de rachete Patriot

Ioana Badulescu

Patriarhul Daniel si-ar putea deschide cont de Facebook! Patriarhia Romana sustine ca nu face politica si reclama conturile false care distribuie mesaje in numele BOR

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult