Stiri locale

Pastorala de Craciun de la Mitropolitul Clujului: In vremurile noastre, daca vrem sa il marturisim pe Hristos ar trebui sa fim foarte credinciosi

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, spune în Pastorala de Crăciun că enoriaşii trebuie să fie credincioşi, dar şi implicaţi în acte filantropice, în condiţiile în care, în ţară, este foartă multă lume săracă şi nevoiaşă. IPS Andrei Andreicuţ a declarat la Cluj-Napoca, în mesajul de Crăciun, transmis de la reşedinţa mitropolitană, că dacă enoriaşii sunt indiferenţi nu fac mărturie pentru Hristos, ci contramărturie.

”În vremurile noastre, dacă vrem să îl mărturisim pe Hristos ar trebui să fim foarte credincioși, legat de biserică, de tradiția creștină, dar pe de altă parte să fim implicați în actele filantropice, pentru că așa de multă lume este săracă, este nevoiașă și suferindă. Cât de mult ar trebui ajutați acești oameni care așteaptă dragostea noastră, ajutorul nostru. În felul acesta l-am mărturisi pe Hristos, iar dacă suntem indiferenți, reci, nu facem mărturie, ci contramărturie”, a spus mitropolitul Clujului.

Potrivit acestuia, Pastorala sa de Crăciun, care va fi citită în biserici în cadrul Liturghiei oficiată cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, poartă titlul ”Mărturie şi contramărturie”, în care s-a referit la creştinii care au depus mărturie pentru Hristos, unii dintre aceştia suferind în temniţele comuniste din această cauză.

”Mulţi mărturisitori au ajuns în închisoare şi unii au murit acolo. Printre aceşti mărturisitori se numără Arsenie Papacioc, Bartolomeu Anania, Florea Mureşanu, Liviu Galaction Munteanu, Ioan Bunea. Mulţi dintre preoţii mărturisitori, după ce au scăpat de închisoare, au fost reintegraţi în slujire de către Patriarhul Iustinian şi de Arhipiescopul Clujului, Teofil Herineanu. Ei l-au mărturisit pe Hristos şi mărturia lor va rămâne un exemplu de verticalitate vrednic de imitat”, a mai spus IPS Andrei Andreicuţ.

Stiri pe aceeasi tema

Stefan Enache, colonel detasat la Secretariatul General al Guvernului, retinut de procurorii militari

Cristiana Petrariu Bota

Cod Rosu de inundatii in Brasov si Covasna. Peste 100 de persoane din Lunca Marcusului vor fi evacuate

Ioana Badulescu

Zilele Iasului 2017 – Atentionari din partea politistilor de Sf. Parascheva

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult