-0.6 C
România
14 ianuarie 2022
Comunicate

Patinoarul Mihai Flamaropol va fi modernizat, Primaria Sector 2 a avizat certificatul de urbanism

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a semnat certificatul de urbanism, solicitat de Primaria Municipiului București, în vederea modernizarii patinoarului artificial „Mihai Flamaropol”, care va fi completat cu un centru sportiv și de agrement, bazin de înot, sala de sport și centru spa. 

„Reconstituirea patinoarului artificial ‘Mihai Flamaropol’, extinderea acestuia cu funcțiuni complementare de tip sportiv, alimentație publica, comerț, parcare și organizare de șantier” a primit avizul primarului Neculai Onțanu care a semnat Certificatul de urbanism”, se arata într-un comunicat transmis joi presei de Primaria sectorului 2.

Conform Planului Urbanistic General al Capitalei, imobilul din bulevardul Basarabia nr. 35, având un teren cu suprafața de 26.321 mp și aflat în administrarea CGMB, este situat în intravilanul Capitalei. Aici urmeaza sa existe un patinoar artificial și de agrement, unde se va desfașura hochei pe gheața, patinaj artistic și de agrement. În patinoar urmeaza sa existe 3.100 de locuri.

De asemenea, urmeaza sa fie amenajat un centru sportiv și de agrement, bazin de înot, sala de sport, centru spa (cu o capacitate de 1.200 clienți/ zi), escalada. Se vor desfașura și activitați de comerț și alimentație publica.

Suprafața construita va fi de 8.555 mp având nivelul de înalțime corp C1 S+P+3E, iar corp C2 S+P. De asemenea, sunt prevazute: o suprafața învelitoare terasa pietonala, amenajare park+skate park în suprafața de 9.000 mp, din care 7.000 mp spații verzi. Numarul locurilor de parcare va fi de 77 pentru public și 31 pentru sportivi și VIP-uri.

„Potrivit Certificatului de urbanism, aspectul construcțiilor va exprima caracterul și reprezentativitatea funcțiunii și va corespunde exigențelor actuale ale arhitecturii de coerența și eleganța, urmând sa fie un edificiu reprezentativ pentru Capitala și pentru toți iubitorii sporturilor de iarna”, se mai arata în comunicat.

Investiția va fi realizata de Primaria Municipiului București.

Pe 7 aprilie, CGMB a aprobat în unanimitate, alocarea a circa 26 de milioane de lei pentru construcția unei sali polivalente și a unui patinoar, potrivit unui comunicat.

Fostul patinoar ”Mihai Flamaropol”, arena ”improprie desfașurarii activitaților sportive”, se va demola și se va ridica o construcție noua, care va cuprinde un patinoar olimpic, un bazin de înot și o sala de sport pentru desfașurarea sporturilor de echipa — volei, handbal, baschet, pentru antrenamente și pentru copiii din școlile bucureștene, se preciza în comunicatul menționat.

Patinoarul ”Mihai Flamaropol”, care are o capacitate de 8.000 de locuri, a fost inaugurat în 1952, dar în ultimii ani nu a mai fost folosit din cauza starii sale precare.

Stiri pe aceeasi tema

PMP Prahova scade cheltuielile cu intretinerea la bloc si reinitiaza proiectul 160 ron/gigacaloria

Cristiana Petrariu Bota

PNL acuza Guvernul Dragnea-Grindeanu ca a transferat povara promisiunilor electorale pe umerii administratiilor locale, fara sa le sprijine financiar

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Lions Clubs International, Naresh Aggarwal, se intalneste cu liderii Districtului Lions 124 Romania

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult