PATRIA MEA ESTI TU EPISOUDL 21 REZUMAT DIN 25 OCTOMBRIE 2017
Viata bate filmul

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 21 REZUMAT, 25 OCTOMBRIE 2017

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 21 REZUMAT, 25 OCTOMBRIE 2017. Partida de sah dintre Cevdet si Hamilton are loc in timp ce trupele elene conduse de generalul Vasili si de colonelul Stavros dau asaltul asupra pozitiilor ocupate de oamenii lui Esref-Pasa. Exista o similitutine intre cele doua „campuri de lupta”. Initial, partida de sah este echilibrata la fel cum si Esref si oamenii sai fac fata trupelor grecesti, mult mai bine antrenate pentru astfel de confruntari.

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 21 REZUMAT, 25 OCTOMBRIE 2017. Langa Esref-Pasa este Tevfik. Ofiterul turc intuieste superioritatea grecilor si il conduce pe pasa intr-un loc menit sa-l adaposteasca de focurile de arma ale inamicilor. Esref-Pasa isi termina gloantele si incepe sa-si incarce din nou pistolul cu munitie. Se intoarce cu spatele la Tevfik care, conform intereselor lui, il impusca in ceafa, conform intelegerii avute cu Hamilton, eliminand totodata un om care stia foarte multe amanunte periculoase despre el.

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 21 REZUMAT, 25 OCTOMBRIE 2017. Vasili si Stavros se bucura de mica victorie obtinuta in fata rebelilor turci. Era momentul in care si Hamilton ii dadea sah mat lui Cevdet dupa o partida de sah pe parcursul careia spionul englez ii analizase intreg comportamentul ofiterului armatei grecesti aflat in fata lui.

Putn mai tarziu, Cevdet este vizitat de mama lui, batrana Hasibe, care parea a intentiona sa-i spuna ceva foarte important. Azize aflase de vizita facuta de Hasibe la conac si se grabeste sa ajunga si ea acolo inainte ca soacra ei sa-i dea vreun amanunt lui Cevdet despe casatoria ei cu Tevfik.

Un soldat grec vine la conac si-l anunta pe Cevdet ca Esref-Pasa a fost gasit printre rebelii turci decedati in urma unei lupte cu trupele conduse de generalul Vasili si ca este asteptat la comandament de comandant. Hasibe aude vestea primita de Cevdet si crede ca fiul ei era vinovat de moartea eroului turc, Esref-Pasa. Ii cere socoteala lui Cevdet si apoi pleaca de la conac.

CITESTE SI: PATRIA MEA ESTI TU EPISOUDL 22 REZUMAT DIN 26 OCTOMBRIE 2017

Pentru Cevdet, vestea era insa una foarte grea. Isi pune intrebari la cum a putut sa fie rapus Esref de greci. Ia in calcul chiar si o cursa intinsa de Hamilton. Isi aduce aminte de ultima discutie purtata de Esref si de scrisoarea pe care pasa i-o inmanase pentru a ajunge la Mustafa Kemal.

Nu toti oamenii lui Esref cazusera insa in lupta. Yavus si alti camarazi reusisera sa se retraga in padure. Tevfik ii cauta si reuseste sa-i gaseasca. Ii anunta ca Esref-Pasa il rugase inainte de a fi ucis de greci sa preia conducerea oamenilor sai si sa lupte impreuna impotriva dusmanului grec.

Yavuz il priveste totusi cu neincredere pe Tevfik. Stia ca Esref-Pasa ii aratase unde erau ascunse documentele care cuprindeau listele cu toti spionii turci din armata greaca. Printre ultimele dorinte ale lui Esref fusese ca Azize sa fie protejata chiar si de Tevfik lucru care il determina pe Yavuz sa nu ia in serios cuvintele ofiterului turc.

Lui Cevdet ii ramane doar sa urmzez cu strictete ordinele care urmau sa vina de la Mustafa Kemal prin intermediul lui Yakup. Se intalneste cu acesta si discuta despre noile realitati date de moartea lui Esref-Pasa.

Hamilton le trimite mesaj superiorilor sai, prin intermediul unui ceas de mana, ca prima sarcina importanta, moartea lui Esref-Pasa, fusese indeplinita. Realizeaza ca Eftelya ascunde mai multe decat lasa sa se vada. O intreaba de cine se ascunde insa tanara il roaga sa-l gaseasca pe tatal ei, Hristo.

Cevdet ajunge la comandament pentru a se intalni cu generalul Vasili. Merge sa vada si cadavrul lui Esref-Pasa si isi aminteste mai multe episoade incepand cu momentul in care fusese recrutat ca spion pe vremea cand era prizonier al armatei grecesti. Ii era dator pasei pentru ca acesta fusese primul care il asigurase ca familia lui este in viata desi el stia ca Azize si copii muriseara inainte de a parasi Salonicul. Ii promite Pasei Esref ca v aface tot ce-i va sta in putinta sa-si duca la bun sfarsit misiunea de a apara idealul mational.

Hilal continua sa-l ingrijeasca pe Leon, cel pe care tot ea il impuscase. Si Ali Kemal vine la spital si nu-i ascunde lui Hilal ca intentiona sa-l elimine pe Leon insa sora lui il asigura ca acesta nu-i va denunta asa cum nu o facuse nici pana in prezent. Hilal revine apoi in salon si Leon ii da scrisoarea de dragoste pe care o scrisese mai demult. Discutia dintre ei este intrerupta insa de sosirea Veronikai la spital.

eronika il anunta pe fiul ei ca Esref-Pasa fusese ucis de trupele tatalui sau intr-un schimb prelungit de focuri si ca acum se simtea in sfarsit razbunata pentru evenimentele din trecut. Crede ca-i da si o alta veste buna lui Leon. Il anunta ca a luat decizia sa accepte povestea de iubire dintre el si Yildiz si accepta ca ei sa se casatoreasca. Leon intervine insa extrem de deranjat de intorsatura evenimentelor si ii cere mamai lui sa inchida acest subiect.

Yildiz era insa incantata de spijinul neasteptat primit din partea Veronikai. Merge la magazinul de haine al prietenei sale Eleni si o anunta entuziasta ca se va casatori in curand cu Leon.

Tevfik continua sa urzeasca planuri cu Hamilton. Il anunta ca a reusit sa-i faca pe oamenii lui Esref-Pasa sa creada ca seful lor il lasase la comanda in locul lui daca i se va intampla ceva. Hamilton ii subliniaza insa lui Tevfik ca acum a sosit momentul sa ia legatura cu Mustafa Kemal. Chiar daca si acesta misiunea parea una dificila, Hamilton ii promite lui Tevfik ca-l va lua cu el la Londra cand vor duce la capat si aceasta noua misiune.

Stavros fusese insarcinat de Vadili sa-l faca pe Lutfu sa vorbeasca insa, desi incepuse sa-l tortureze, acesta nu parea dispus sa-si tradeze camarazii. Stavros ii instiinteaza pe Vasili si pe Cevdet ca sarcina pare mai grea decat si-a inchipuit.

Yakup stia ca Esref-Pasa detinea un document cu numele tuturor spionilor din armata greaca. Merge sa-i gaseasca pe oamenii lui Esref pentru a pune mana pe document inainte ca acesta sa fie gasit de greci. In acest timp, armata greaca se foloseste de uciderea lui Esref-Pasa pentru a-i impresiona pe turcii din oras. Cevdet primeste misiunea ca mpreuna cu subordonatii sai sa plimbe trupul lui Esref-Pasa prin Izmir.

Mehmet si Ali Kemal nu par siguri ca Lutfu va rezista torturii grecilor. Stiu ca ei doi sunt in pericol si teama de a nu fi prinsi ii face sa se certe. Discuta apoi si pe un ton mai calm despre ce urmau sa faca insa sunt luati prin surprindere de Lutfu care, desi afectat de bataile primite, vine la sediul rezistentei si vorbeste cu ei.

Dupa ce ia sfarsit parada din oras cu trupul neinsufletit al lui Esref-Pasa, Cevdet vorbeste multimii si ameninta ca aceasta este soarta tuturor celor care se vor ridica impotriva regimului grec. In paralel, se organizeaza o demonstratie a populatiei turce de la care nu lipsesc Azize, Hilal si Ali Kemal. Tevfik simte ca este momentul sau si se erijeaza intr-un conducator neoficial al multimii. In toata aceasta situatie intervine si Hamilton care ii cere lui Cevdet sa predea trupul lui Esref-Pasa turcilor.

Cevdet accepta doleanta lui Hamilton ca si cum i-ar fi facut aestuia o concesie desi era exact ceea ce-si dorea si el. Trupul lui Esref-Pasa ajunge la turci care il ingroapa cu onoruri in cimitirul musulman.

Yavuz se decide sa mearga sa vada de documentul lasat in grija de Esref. Simte insa ca este urmarit si trage mai multe focuri de arma in directia in care observase ca era cineva.

Tevfik merge acasa la Azize si discuta cu ea si cu Hasibe despre apropiata data a casatoriei. Hilal citeste scrisoarea pe care i-o daduse Leon si ramane impresionata. Este vazuta insa de sora ei si imediat incep sa se certe. Hilal si Yildiz sunt despartite de Azize care, putin mai tarziu, merge la conac sa-i schimbe pansamentul lui Leon. Ramasa doar cu el, Azize ii multumeste lui Leon pentru ca nu a divulgat ca fusese impuscat de Hilal lucru care ar fi insemnat executia fetei sale.

Hilal ii scrie si ea un bilet lui Leon in care ii multumeste ca a protejat-o inca o data si ca nu a data-o pe mana tatalui sau care ar fi dispus imediat executarea ei. La conac, are o discutie in patru intre Vasili, Veronika, Cevdet si Azize. Veronika le spune tuturor ca Leon este indragostit de Yildiz si ca ea accepta ca cei doi tineri sa se casatoreasca. Este randul lui Vasili sa-l intrebe pe Cevdet daca accepta casatoria dintre copiii lor si Cevdet ii raspunde ca pentru familia lui ar fi o onoare.

Azize nu este insa de acord cu o astfel de casatorie si ii reproseaza lui Cevdet ca a raspuns afirmativ intrebarii comandantului. Cevdet ii raspunde fostei sale sotii ca ea vroia sa o casatoreasca pe Yildiz cu medicul sef desi fata lor nu-l iubea si nu-si dorea acest lucru. Azize pleaca de la conac si, ajungand acasa, ii spune lui Yildiz sa-i dea scrisoarea pe care o primise de la Leon si despre care aflase de la Veronika.

Vestea posibilei casatorii dintre Yildiz si Leon ajunge si la Al Kemal care vine acasa si ii reproseaza lui Yildiz ca a luat o astfel de decizie. Yildiz ii raspunde ca isi doreste acest lucru insa Ali Kemal isi face curaj si ii declara ca o iubeste de mai mult timp si ca visa ca ei doi sa fie impreuna. Desi emotionata de cuvintele lui Ali Kemal, Yildiz ii spune acestuia ca este prea tarziu pentru ei doi.

Hamilton redeschide subiectul Esref-Pasa in preajma lui Cevdet parca pentru a-l testa din nou pe ofiter. Viata lui Azize devine un mic cosmar. Se simte presata atat de anuntata casatorie dintre Yildiz si Leon cat si de promisiunea facuta lui Tevfik ca se va casatori cu el. Hasibe merge pe ascuns la Tevfik si ii cere sa rezolve cat mai repede aceasta problema.

Yavuz is anunta oamneii ca are in mana un document foarte important care i-a apartinut lui Esref-Pasa. Yakup ii cere lui Yavuz sa-i dea lui documentul insa Yavuz decide sa mearga cu el in Ismir nestiind ca un om de-al lui Tevfik se afla inca pe urmele lui.

Tevfik se vede la restaurant cu Hamilton si cu cumnata acestuia. Spionul englez continua sa-i ceara lui Tevfik sa faca rost cat mai repede de scrisoarea lui Esref-Pasa care era acum in mainile lui Yavuz. In acest timp, Eftelya primeste un biletel in care i se aducea la cunostinta locul in care se afla Hristo. La conac, cumnata lui Hamilton ii citeste lui Leon ultimul articol scris de Halit Ikbal. Eftelya merge la restaurantul lui Michalis si este fericita sa-l gaseasca pe tatal ei acolo.

Generalul Vasili il anunta pe Leon ca va avea parte de cea mai frumoasa nunta care a fost vreodata in Izmir insa este surprins sa afle de la fiul lui ca el nu vrea sa se casatoreasca cu Yildiz si ca totul este o neintelegere.

Yavuz merge sa o vada pe Azize la spital. Ii spune ca a venit sa-i indeplineasca una dintre ultimele dorinte ale lui Esref-Pasa, aceea de a-i da scrisoarea care continea o informatie importanta despre Cevdet. Nu dupa mult timp, Cevdet ajunge si el la spital insa are surpriza neplacuta de a fi primit cu ostilitate de Azize care nu stia ca documentul primit fusese schimbat de omul lui Tevfik si in el se confirma ca Cevdet este omul grecilor.

Surprins de lipsa de entuzasm a fostei sale sotii, Cevdet pleaca ingandurat de la spital nestiind ce s-a intamplat. Tevfik se intalneste cu omul lui si ii da bani in schimbul adevaratului document pe care il detnuse Esref-Pasa. Tevfik ramane mut de uimire cand citeste scrisoarea si afla ca Cevdet este spion turc in randul armatei elene.

Related posts

MARIUS, mesaj dur pentru Valentin in platoul Mireasa pentru Fiul Meu: Sa-i transmiteti lui Pacala ca nu o sa castige. E un pervers! VIDEO

Lucy Ionesco

MIREASA PENTRU FIUL MEU 15 MARTIE 2015. Mama Lauricai isi ameninta fata ca o va trimite pe centura Brailei

Bogdan

TRADAREA EPISODUL 86 REZUMAT, 11 MARTIE 2015. Ekrem ii spune lui Zehra ca Hakan este tatal ei

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult