Prevederea privind obligativitatea ca educatorii si invatatorii sa absolve studii universitare a fost abrogata de Senat
Social

Patriarhia Romana: Copilul are nevoie de Educatie cu majuscula, nu de educatie sexuala intensiva

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, este de parere ca elevii au nevoie de Educație cu majusculă, nu de educație sexuală intensivă. „Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”, a spus Banescu, potrivit basilica.ro.

”Nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”, a mentionat Bănescu.

Reprezentantul Patriarhiei spune, însă, că „Biserica Ortodoxă Română este de acord, la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală prea timpuriu și dezordonată”.

Intrebat despre nașterile din rândul adolescentelor din România, Bănescu a spus că „nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care însă nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală”.

„Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme”.

Citeste si: Patriarhia Romana: Biserica sprijina „familia naturala si nu traditionala”, pentru ca familia traditionala nu mai exista

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Economiei: Din 15 aprilie vom putea produce suficiente masti sa ajunga la populatie si la medici

Cristiana Petrariu Bota

SFANTUL GHEORGHE, sarbatorit pe 23 aprilie. Peste 1 million de romani ii serbeaza ziua numelui

Corina Alexandru

O pacienta infectata in spital primeste, in premiera pentru Romania, daune morale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult