Patriarhul Daniel si-ar putea deschide cont de Facebook! Patriarhia Romana sustine ca nu face politica si reclama conturile false care distribuie mesaje in numele BOR
Social

Patriarhul Daniel si-ar putea deschide cont de Facebook! Patriarhia Romana sustine ca nu face politica si reclama conturile false care distribuie mesaje in numele BOR

Patriarhul Daniel si-ar putea deschide cont de Facebook! Purtatorul de cuvant, Vasile Banescu, a declarat, la RFI, ca Patriarhia Romana nu face politica si reclama conturile false de Facebook care distribuie mesaje in numele Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). 

In interventia lui Vasile Banescu la RFI, Patriarhia Romana tine sa sublinieze ca Patriarhul Daniel nu are in acest moment niciun cont oficial deschis pe Facebook sau pe alte retele de socializare si reclama existenta unor conturi false, pe care se distribuie mesaje in numele institutiei.

Purtatorul de cuvant Vasile Banescu sustine ca, pe viitor insa, Patriarhul Daniel si-ar putea deschide propriul cont de Facebook, precizand ca Biserica Ortodoxa nu are alte parghii de combatere a conturilor fasle decat plangerile oficiale.

Vezi si: Les Echos: Manifestatiile din Romania creioneaza portretul robot al politicianului de maine – un profesionist transparent

Presedintele Iohannis, gest neasteptat! A iesit in mijlocul protestatarilor de la Cotroceni

„Acest lucru nu este exclus. Nu va pot spune exact cand se va intampla lucrul acesta. Parintele Patriarh este un om deschis spre valorile modernitatii. Nu este total exclus ca in viitor sa putem folosi si o astfel de cale de comunicare. Care este, e adevarat, foarte populara astazi. Si pe buna dreptate”, a spus Banescu.

In egala masura, spune purtatorul de cuvant, Patriarhia se delimiteaza si de site-urile care se pretind a fi afiliate si care, in aceste zile de proteste, au publicat inclusiv imagini care sugerau ca mitingul urias de la Piata Victoriei ar fi avut conturul unui… demon:

„Ne delimitam in mod foarte ferm. (…) falsuri grosolane, neinspirate si care nu au nicio legatura cu pozitia Patriarhiei Romane. A existat zilele trecute un comunicat legat de necesitatea continuarii luptei anti-coruptie. De necesitatea prezervarii valorilor statului de drept. Acest mesaj a fost unul evident egal distant fata de orice forta politica. Patriarhia Romana nu face politica”, a spus Vasile Banescu la RFI.

Articole asemănătoare

Catalina Cocan, profesor de Cambridge, scrisoare emotionanta catre ministrul Educatiei

Lucy Ionesco

Concediul de acomodare, propus de Ministerul Muncii. Durata concediului de acomodare va fi de 3 luni

Lucy Ionesco

MApN ofera precizari despre posturile disponibile in 2017 pentru incadrare cu gradati si soldati rezervisti voluntari

Delia Ion