Achimas
Politica

Patriciu Achimas este noua propunere la Ministerul Sanatatii

Patriciu Achimas este noua propunere la Ministerul Sanatatii, inlocuindu-l astfel pe Andrei Baciu, propunere retrasa de la cateva ore de la nominalizare dupa controversele aparute in mass-media. Patriciu Achimaș-Cadariu are 40 de ani si conduce de trei ani Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuță’ din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituții de profil din România și din Europa.

Şef lucrări Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, master în advanced oncology (Universitatea Ulm, Germania), doctor în ştiinţe medicale are o bogată activitate profesională, didactică şi de cercetare.

Activitatea didactică universitară şi postuniveristară, cu studenţi, medici rezidenţi, subspecialişti şi doctoranzi, este reprezentată de cursuri, stagii, prezentări de caz clinic, conducere de lucrări de licenţă.

HotWeek iti recomanda si: Andrei Baciu, ministrul sexy de la Sanatate, retras din Guvernul Ciolos

Activitatea de cercetare se axează, în mare parte, pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evoluţie şi prognostic în cancerul ovarian, evaluarea calităţii vieţii în oncologie, cancerul în sarcină, conservarea fertilităţii la pacientele oncologice, tumori rare.

Aceasta activitate este reprezentată de publicarea de materiale didactice (cărţi de specialitate) pentru studenţi, rezidenti şi doctoranzi, de cursuri postuniversitare, de elaborarea unui însemnat numar de articole în reviste de specialitate naţionale şi internaţionale (articole indexate Thomson Reuters Web of Knowledge sau BDI) şi de participarea în proiecte sau granturi naţionale şi internaţionale.

Articole asemănătoare

PSD se reuneste in sedinta BPN, in care se transeaza demisia lui Valeriu Zgonea

Lucy Ionesco

Monica Macovei: Iohannis avea suficiente argumente pentru ca alegerile pentru primari si presedinti de consilii sa se faca in doua tururi

Lucy Ionesco

Viorica Dancila: Unirea Tarii Romanesti cu Moldova e un moment cheie al istoriei noastre

Ioana Badulescu