11.4 C
România
20 octombrie 2020
Patrick Hardison a suferit o grefa totala de fata, fiind cea mai completa de pana acum
Life

Patrick Hardison a suferit o grefa totala de fata, fiind cea mai completa de pana acum

O echipă de la centrul medical american NYU Langone a realizat o grefă totală de față, piele cu pilozitate, urechi și canale auditive pe un fost pompier voluntar care a suferit arsuri grave în 2001, transmit agentiile de presa internationale, care citeaza un comunicat de presa. 

Peste 150 de persoane au fost mobilizate mai mult de un an pentru pregătirea intervenției care a durat 36 de ore, realizată la sfârșitul lunii august și prezentată ca cea mai completă grefă de față de până acum, arată NYU Langone, centru de cercetări medicale newyorkez.

Patrick Hardison, astăzi în vârstă de 41 de ani, a fost ars pe față, gât și spate în cursul unei intervenții la o clădire în flăcări din Mississippi (sud), în septembrie 2001. El și-a pierdut atunci urechile, buzele, cea mai mare parte a nasului, părul și pleoapele. O fotografie a sa, realizată la trei luni de la intervenția chirurgicală din luna august, arată un chip fără cicactrici vizibile, doar ochii și pleoapele având un aspect tumefiat.

Prima grefă parțială de față a fost realizată în noiembrie 2005 în Franța de echipa profesorului Bernard Devauchelle la centrul spitalicesc din Amiens (nord). A fost o grefă parțială (nas, buze, bărbie) de care a beneficiat Isabelle Dinoire (38 de ani), desfigurată de câinele ei.

Prima grefă totală de față, cu pleoape și sistemul lacrimal complet, a fost efectuată în iunie 2010 în Franța, la spitalul Henri Mondor din Creteil (sud-est de Paris), de către profesorul Laurent Lantieri, amintește AFP.

Stiri pe aceeasi tema

Andrei Gheorghe a facut emisie la Matinalul Pro FM la 50 m deasupra Ateneului Roman, pe Dinner In The Sky

Delia Ion

De ce nu trebuie sa iei medicamente si sa consumi lapte, branza sau alcool

Cristiana Petrariu Bota

EUROVISION 2015: Emotii pentru Romania, care intra astazi in semifinala 1

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult