Sport

Patronatul Organizatorilor de Pariuri a sesizat FRF pentru meciuri suspecte de BLAT

FRF a fost sesizată oficial pentru mai multe meciuri suspecte de „blat” la pariuri. Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România – Romanian Bookmakers a sesizat Federaţia Română de Fotbal în privinţa unor meciuri suspecte cu tendinţe atipice de pariere. Forul condus de Răzvan Burleanu va decide dacă va deschide o anchetă, informează Digi 24, care citeaza Digi Sport. 

Conducerea Patronatului Organizatorilor de Pariuri din România a anunțat că responsabilitatea sa s-a încheiat în momentul în care a făcut sesizarea către Federație. „Noi nu suntem organ de anchetă, mai departe e treaba FRF”, a spus directorul executiv al organizației, Doru Gheorghiu.

Patronatul are un contract colaborare cu FRF și clauza de confidențialitate împiedică publicarea listei cu meciurile care întrunesc condițiile unuia „blătuit” la pariuri, însă indiciile sunt clare, din moment ce a fost făcută o sesizare oficială.

„Patronatul are un protocol semnat cu Federaţia Română de Fotbal prin care îi oferim meciurile cu tendinţele atipice de pariere. Au fost meciuri pe care le-am sesizat federaţiei, dar rolul nostru se opreşte aici. Un operator nu ştie când are loc un blat, dar tendinţele de pariere pot spune că la un meci se întâmplă ceva. Exact ce se întâmplă nu ştie, dar sume mari mizate pe, să spunem, 1 pauză/2 final la un meci, pot semnala că se întâmplă ceva. Nu pot să spun ce meciuri am sesizat FRF, pentru că aici intervine clauza de confidenţialitate. Departamentul de Integritate al FRF poate face asta. Noi nu suntem organ de anchetă, mai departe e treaba FRF”, a spus Doru Gheorghiu.

Acesta a explicat că agenţiile nu pot identifica fotbaliştii sau antrenorii care intră să parieze.

Doru Gheorghiu le-a transmis în mod public jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor din fotbal să nu mai intre în agenţiile de pariuri. „Mesajul concret al Patronatului Organizatorilor de Pariuri din România este următorul: Domnilor jucători şi antrenori, rămâneţi pe teren, nu sunteţi clienţii potriviţi pentru agenţiile de pariuri. Nu ne dorim fotbalişti în agenţiile de pariuri. Ei trebuie să facă sport, să se concentreze pe sportul de performanţă şi atât”, a mai afirmat el.

În ultima perioadă au apărut mai multe cazuri de fotbalişti şi antrenori care au jucat la pariuri, lucru interzis de regulamentele Federaţiei Române de Fotbal. Printre jucătorii şi antrenorii implicaţi se numără Marius Şumudică, Nicolo Napoli, Flavius Stoican, Mihai Costea precum şi mai mulţi jucători şi oficiali ai echipei Gloria Buzău.

Sursa: Digi 24

Related posts

Jurnalist Courrier International: Caricatura celor de la Charlie Hebdo inteapa prejudecatile, nu pe Simona sau pe romani

Ioana Badulescu

Ekeng, omagiat de Samuel Eto’: Sunt tulburat si descurajat. Fotbalul mai avea nevoie de tine

Lucy Ionesco

Dragan Petricevic, antrenorul bosniac al U Cluj, mai roman decat romanii! Nu a respectat imnul Tinutului Secuiesc

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult