Paul Stanescu ar fi ultima propunere a premierului Tudose la Ministerul Dezvoltarii. Baronul de Olt este un apropiat al lui Liviu Dragnea

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 13, 2017 14:32

Paul Stanescu ar fi ultima propunere a premierului Tudose la Ministerul Dezvoltarii. Baronul de Olt este un apropiat al lui Liviu Dragnea

Baronul din PSD Olt, Paul Stanescu, ar fi ultima propunere facuta de premierul Mihai Tudose pentru a o inlocui pe Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltarii, aceasta prezentandu-si demisia, aseara, in sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Paul Stănescu este vicepresedinte PSD, președintele PSD Olt, actual senator si fost preşedinte al CJ Olt.

Paul Stănescu a condus între 2008 și 2016 județul Olt, din fotoliul de președinte al Consiliului Județean, și este unul din apropiații lui Liviu Dragnea. În 2015, Stănescu a fost singurul lider PSD care și-a dat demisia în semn de solidaritate atunci când actualul șef al social-democraților a părăsit Ministerul Dezvoltării, ca urmare a condamnării pentru fraudarea referendumului din 2012.

De altfel, relația dintre Stănescu și Dragnea depășește cadrul politic, baronul de Olt participând la partidele de vânătoare organizate în fieful liderului PSD.

Paul Stănescu a fost cercetat pentru abuz în serviciu. Inspectorii Curții de Conturi au descoperit că, în perioada în care Stănescu conducea CJ Olt, instituția a finanțat ilegal o echipă de fotbal din județ, ALRO Slatina. Stănescu este implicat și într-un dosar de corupție alături de Darius Vâlcov, fost primar în Slatina și fost ministru de Finanțe.

În 2016, Paul Stănescu s-a hotărât să candideze pentru Parlament, pentru a beneficia de imunitate. Mutarea lui Stănescu a fost sprijinită și de Liviu Dragnea, cu toate că liderul PSD le ceruse aleșilor locali să își păstreze posturile.

Sursa foto: Romania Libera

Viorel Ilie ramane in Guvern, in ciuda cerintelor repetate ale premierului ca acesta sa fie remaniat

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.