Life

Pauza de masa trebuie sa fie la ora fixa. Chef Adrian Hadean a initiat campania „Hai la 1 la masa”

„Hai la 1 la masă!” este o campanie care își propune să convingă românii să ia pauza de prânz la o oră fixă, în afara biroului. Campania, initiata de chef Adrian Hadean, va avea un program-pilot în luna mai în mai multe companii din București. Programul-pilot cuprinde acțiuni de informare directă și online, pe site-ul campaniei — haila1lamasa.ro. Potrivit inițiatorilor, compania Edenred, sunt vizate, pentru început, trei zone de centre de birouri din București, în care lucrează peste 9.000 de oameni. Angajații bucureșteni vor fi încurajați să mănânce la prânz în afara biroului, de preferat un meniu sănătos.

Prezent la conferința de lansare a programului, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a subliniat că „pauza de masă este legată de eficiența la locul de muncă”, dar în România, acest aspect al confortului angajatului, de obicei, „nu se discută” cu angajatorul și este, mai degrabă, „treaba fiecăruia”.

„La nivelul gestionării legislației muncii tragem un semnal de alarmă. Ne dorim ca specificația aceasta să fie luată în serios”, a adăugat Scutaru.

La conferință au mai fost prezenți, printre alții, Răzvan Vulcănescu — subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, Irina Moldoveanu — consilier în Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, și Alin Popescu, doctor de medicină sportivă și nutriționist.

Campania „Hai la 1 la masă!” este susținută și de chef Adrian Hădean. Campania „Hai la 1 la masă” are ca scop principal, potrivit inițiatorilor, crearea unor obiceiuri sănătoase în rândul angajaților români.

Potrivit unui studiu, menționat la conferință, 62% dintre angajații români alocă mai puțin de 30 de minute prânzului, mâncând în grabă, de cele mai multe ori la locul de muncă.

Doar 17% dintre salariați au descris masa ideală ca fiind compusă din produse sănătoase sau naturale. Masa ideală este împreună cu familia pentru 30% dintre angajații români, respectiv cu prietenii pentru 19%. Masa ideală este acasă pentru 39% dintre salariați, urmată ca preferință de masa la restaurant (27%). Cei mai mulți salariați români au declarat, la momentul studiului, că masa lor ideală ar costa 20 de lei sau mai puțin (31% dintre salariați).

Studiul respectiv a fost realizat în septembrie 2014 și se numește „Masa ideală (Ideal Meal)”, scopul acestuia fiind „radiografierea” obiceiurilor alimentare ale românilor.

Stiri pe aceeasi tema

MIREASA PENTRU FIUL MEU, FINALA 8 MARTIE 2014. Tensiune maxima si revolta in Casa din cauza noilor preferati ai publicului!

Bogdan

MPFM 20 FEBRUARIE 2015. Ana a participat vara trecuta la emisiunea O IUBIRE DE-O VARA de la Kanal D

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU 6 FEBRUARIE 2015. Carmen: Simona si Roxana nu mi-au fost niciodata alaturi!

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult