PC si PLR vor semna vineri protocolul de fuziune
Politica

PC si PLR vor semna vineri protocolul de fuziune

Partidul Conservator (PC) si Partidul Liberal Reformator (PLR) vor semna, vineri, protocolul de fuziune. Semnarea documentului va avea loc la Palatul Parlamentului, iar ulterior se va desfasura congresul de fuziune al celor doua partide.

La semnarea protocolului dintre PC si PLR vor participa si liberalii europeni Graham Watson, Guy Verhovstadt, Annemie Neyts.

Ceremonia de semnare a protocolului de fuziune PLR-PC va incepe in jurul orei 12.30.

Codrin Scutaru: Noul partid rezultat din fuziunea PC – PLR va fi calea intre stanga si dreapta din Romania

Conducerile PLR și PC au avut, marți, o ședință comună pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la fuziunea celor două partide, la statutul noului partid și la programul politic al acestuia.

Potrivit unui comunicat de presa, conducerea noului partid va fi asigurată de doi copreședinți.

„Fuziunea PLR — PC a intrat în linie dreaptă. (…) O comisie mixtă, formată din opt membri ai PLR și opt membri ai PC a discutat anumite aspecte referitoare la protocolul de fuziune, statutul noului partid și programul politic al acestuia. Precizăm că va fi o fuziune între cele două partide politice și nu o alianță. Conducerea noului partid va fi asigurată de către doi copreședinți”, se arată în comunicatul de presă.

Obiectivul fuziunii PLR — PC este acela de a consolida o a treia forță pe scena politică din România, „o forță etică de centru”.

„Membrii comisiei mixte PLR — PC au susținut că obiectivul este de a consolida o a treia forță politică a țării, o forță etică de centru, a clasei de mijloc, a acelora care lucrează în serviciul public, a întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii”, se mai arată în comunicat.

Stiri pe aceeasi tema

Rares Bogdan, critici la Dan Mihalache: Am sa ii reprosez multe lui Dan Mihalache si multora de la PNL

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis: Va fi un Guvern cu care voi colabora bine

Cristiana Petrariu Bota

Ion Cristoiu, despre despre vizita lui Mihai Gadea, Dan Mihalache si a Alinei Gorghiu in SUA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult