DECIZIA IN CAZUL MONICA RIDZI: 5 ani de inchisoare cu executare
Social

Pedeapsa cu moartea trebuie legalizata, sustine Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare, cere legalizarea pedepsei cu moartea. Ea a scris pe blogul sau personal ca cere public legalizarea pedepsei cu moartea.

„In Romania s-a reintrodus pedeapsa cu moartea. Cer public legalizarea ei. Pentru toti detinutii bolnavi. In special pentru cei cu infractiuni economice, care nu reprezinta pericol pentru societate si nu au antecedente penale, dar care au primit pedepse mai mari decat violatorii si criminalii recidivisti”, a scris Monica Iacob Ridzi pe blogul personal.

„De ce sa mai cheltuie statul bani cu detinutii bolnavi, care au nevoie de tratamente, transport, spital, analize, investigatii, regim alimentar, etc., daca sfarsitul, in functie de cat rezista fiecare, e acelasi: moartea? Detinutii bolnavi nu pot fi nici macar reeducati, pentru ca, bolnavi fiind, nu pot participa la activitatile socio-educative. Prin urmare, scopul pedepsei privative de libertate, anume reeducarea, nu poate fi atins. Detinutii bolnavi nu pot fi nici eliberati conditionat, mai repede, pentru ca fiind inapti medical, nu pot munci, prin urmare nu pot obtine nici zile castig. Mai repede sunt eliberati din penitenciare criminalii si violatorii sanatosi, care muncesc”, a mai scris Ridzi.

Stiri pe aceeasi tema

Legea defaimarii initiata de Dragnea vs controlul ideologic asupra educatiei scolare

Cristiana Petrariu Bota

Bilantul de sambata al cazurilor de coronavirus in Romania. Record de pacienti la ATI

Teodora Badescu

MARTOR LA EXPLOZIA DIN CLUBUL COLECTIV: Ranitii erau pe jos, cu haine arse si plini de sange

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult