DECIZIA IN CAZUL MONICA RIDZI: 5 ani de inchisoare cu executare
Social

Pedeapsa cu moartea trebuie legalizata, sustine Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare, cere legalizarea pedepsei cu moartea. Ea a scris pe blogul sau personal ca cere public legalizarea pedepsei cu moartea.

„In Romania s-a reintrodus pedeapsa cu moartea. Cer public legalizarea ei. Pentru toti detinutii bolnavi. In special pentru cei cu infractiuni economice, care nu reprezinta pericol pentru societate si nu au antecedente penale, dar care au primit pedepse mai mari decat violatorii si criminalii recidivisti”, a scris Monica Iacob Ridzi pe blogul personal.

„De ce sa mai cheltuie statul bani cu detinutii bolnavi, care au nevoie de tratamente, transport, spital, analize, investigatii, regim alimentar, etc., daca sfarsitul, in functie de cat rezista fiecare, e acelasi: moartea? Detinutii bolnavi nu pot fi nici macar reeducati, pentru ca, bolnavi fiind, nu pot participa la activitatile socio-educative. Prin urmare, scopul pedepsei privative de libertate, anume reeducarea, nu poate fi atins. Detinutii bolnavi nu pot fi nici eliberati conditionat, mai repede, pentru ca fiind inapti medical, nu pot munci, prin urmare nu pot obtine nici zile castig. Mai repede sunt eliberati din penitenciare criminalii si violatorii sanatosi, care muncesc”, a mai scris Ridzi.

Stiri pe aceeasi tema

George Patranoiu, fost chitarist al trupei Taxi, a murit dupa o grea suferinta

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE LOTO 27 FEBRUARIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Universitatea Bucuresti (UB) a suspendat cursurile pana pe 16 ianuarie 2017 din cauza vremii extreme

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult