Pelerinaj de amploare de Sf. Parascheva la Iasi. Calea Sfintilor scoate racla Sf. Parascheva pe strazi
Stiri locale

Pelerinaj de amploare de Sf. Parascheva la Iasi. Calea Sfintilor scoate racla Sf. Parascheva pe strazi

Procesiune solemna de amploare de Sfanta Parascheva pe strazile din Iasi. Moastele Cuvioasei Parascheva sunt scoase, duminica seara, pe strazile din Iasi, in cadrul unui eveniment solemn dedicat Sfintei Parascheva si urmat cu sfintenie an de an. Mii de pelerini stau in ploaie si in frig pentru a atinge racla cu Sf. Parascheva, insa unii nu au mai rezistat si au lesinat din cauza frigului si oboselii.

Pelerinii care au reusit sa reziste vremii capricioase, vor lua parte incepand cu ora 19.00 la pelerinajul denumit Calea Sfintilor, organizat an de an, procesiune in cadrul careia racla cu moastele Sfintei Parascheva sunt purtate pe strazile din Iasi.

ZILELE IASULUI 2015: Program de Sf. Parascheva la Iasi

Credinciosii veniti la Iasi vor parcurge un traseu bine stabilit alaturi de soborul de preoti ce vor purta pe umeri racla cu moastele Cuvioasei, dar si cele ale Sfintei Mironosite Maria Magdalena si cele ale Sfantului Ioan Gura de Aur ce ajung duminica din Bucuresti.

Preotii vor purta sfintele moaste in zona centrala a orasului Iasi pe un traseu ce a cuprins strada I. C. Bratianu- strada Cuza Voda- strada Armeana- biserica Sf. Sava- strada Costache Negri- Manastirea Sf. Trei Ierarhi- curtea Catedralei Mitropolitane.

Pelerini lesinati la coada la Sfanta Parascheva

Coada formata la Iasi, la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, s-a dovedit a fi prea mult pentru unii pelerini, carora li s-a facut rau din cauza frigului si oboselii.

Iasi, la 607 ani de la prima atestare documentara. Date istorice despre orasul Iasi

Vremea aspră le-a făcut viaţa grea celor peste 7.000 de pelerini care au stat azi-noapte la coadă la Iaşi, ca să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Oamenii au dârdâit şi zece ore până au ajuns la raclă. Temperatura nu a depăşit 8 grade Celsius şi creştinii s-au bucurat de fiecare pahar cu ceai fierbinte pe care l-au primit din partea primăriei.

Medicii au fost nevoiti sa acorde ingrijiri catorva zeci de pacienti, care abia au reusit sa ajunga la corturile amenajate langa Mitropolia Moldovei si Bucovinei, acestia fiind diagnosticati cu lipotimie, hipotermie usoara si stare de oboseala.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Simona Pintea, eleva disparuta din Bacau, a fost gasita moarta in raul Bistrita

Cristiana Petrariu Bota

Companiile IT din Marea Britanie au venit sa recruteze angajati din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Cei mai buni sportivi si antrenori in 2018 vor fi premiati la Gala Excelentei Sportului Iesean

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult