24.5 C
România
1 octombrie 2022
Recomandari

Pelerinaj organizat la Manastirea Nechit, Parintele Calistrat si Sf. Parascheva

Parintele Calistrat este unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti duhovnici ai ultimilor ani din tara noastra. Tocmai din acest motiv foarte multi romani isi doresc sa ajunga sa il cunoasca personal si sa primeasca din invataturile sale. Daca iti doresti sa mergi intr-un pelerinaj, poti sa optezi pentru pelerinajul la Manastirea Nechit unde sunt peste 350 de moaste, la Parintele Calistrat, dar si la moastele Sf. Parascheva. Pelerinajul este organizat de catre agentia de turism Avraam Travel.

Cine este Parintele Calistrat?

Parintele Calistrat se afla in prezent la Manastirea Vladiceni de langa Iasi, unde slujeste de ani buni. Originar din Suceava, unde a inceput sa cunoasca tainele duhovnicesti prin vizitarea Manastirii Putna, Parintele a devenit tot mai apreciat pentru predicile sale si pentru mesajele transmise credinciosilor si enoriasilor. Sfaturile si predicile preotului vizeaza toate aspectele vietii de zi cu zi, dar si cele mai importante practici ale crestinilor ortodocsi.

Preotul Calistrat pune foarte mare accent pe importanta Sfintei Liturghii. Chiar si in contextul unei lumi foarte ocupate, preotul considera ca este esential sa luam parte la Sfanta Liturghie. De asemenea, Parintele Calistrat insista asupra importantei pe care o are rugaciunea facuta de fiecare in parte, chiar si atunci cand nu se afla in Sfanta Biserica. Fiind in pas cu tehnologia si cu progresul in epoca digitala, Parintele este activ pe retelele sociale, unde transmite frecvent mesaje enoriasilor si credinciosilor.

Programul pelerinajului

Pentru credinciosii care isi doresc sa se bucure de o calatorie pentru sufletul lor, pelerinajul organizat de catre agentia de turism Avraam Travel propune un program foarte atractiv si incarcat de spiritualitate. Pelerinajul se desfasoara pe durata de 2 zile, cu 1 noapte de cazare in Targu Neamt.

Prima zi inseamna plecarea din Bucuresti, mai exact din Dealul Patriarhiei, plecare incepand cu ora 6:00 dimineata. Traseul parcurs este Bucuresti – Bacau – Nechit – Targu Neamt. Prima vizita este la Manastirea Nechit. Aceasta manastire este cea mai importanta prin prisma celor peste 350 de Moaste la care credinciosii se pot inchina. Toate moastele se regasesc in biserica manastirii.

Traseul se continua cu vizita la Manastirea Agapia si ulterior la Manastirea Varatec. Dupa vizita la aceste doua importante manastiri din nordul Moldovei, urmeaza cazarea la hotel sau la pensiune in Targu Neamt. Astfel se incheie prima zi din pelerinaj.

Ziua a doua inseamna plecarea din Targu Neamt inspre Iasi. Pelerinajul ne va purta pasii la Manastirea Vladiceni, langa Iasi. Aici pelerinii vor avea bucuria de a se intalni cu Parintele Calistrat. In cadrul intalnirii se vor face rugaciuni, Parintele va oferi sfaturi enoriasilor si va oferi binecuvantarea pentru toti cei prezenti.

Pentru ca traseul ajunge la Iasi, nu puteam rata in cadrul pelerinajului Catedrala Mitropolitana si Moastele Sf. Parascheva. Aici se vor face rugaciuni si se vor aduce multumiri pentru miracolele infaptuite. Dupa plecarea de la Iasi urmeaza drumul de intoarcere spre Bucuresti. Pentru cei care doresc mai multe detalii privind pelerinajul organizat de Avraam Travel sau pentru rezervari, acestia pot folosi numarul de telefon 0735162701 sau adresa de e-mail rezervari@avraamtravel.ro.

 

Related posts

Giani Dumitrascu „capul rautatilor”, de la trupa Metrock din anii 2000 la house DJ de talie mondiala – DEGIANNY

Lucy Ionesco

3 Idei de cadouri memorabile 

Lucy Ionesco

Fotografia de familie sau amintiri pentru tot restul vietii

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult