Pensia privata le va aduce romanilor, care in prezent au deja 10 ani de stagiu de cotizare, intre 50 si 120 de lei pe luna

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 24, 2018 12:05

Pensia privata le va aduce romanilor, care in prezent au deja 10 ani de stagiu de cotizare, intre 50 si 120 de lei pe luna

Romanii vor avea in buzunar intre 50 i 120 de lei pe luna din pensia privata, dupa 30 de ani de cotizat, scriu jurnalistii de la Romania Libera, care citeaza o estimare neoficiala. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si administratorii fondurilor de pensii private nu au reusit, pana acum, sa gasească o formula prin care sa poata estima, legal, ce pensie vor incasa cei peste 7 milioane de cotizanti la Pilonul II. 

Un scenariu simplu, bazat pe evoluțiile de până acum și vehiculat inclusiv în interiorul autorităților statului, arată că partea privată va aduce între 47 și 118 lei cotizanților care acum au deja 10 ani de stagiu.

Calculul se bazează pe suma medie pe care românii o aveau în conturile de pilon II la finalul anului trecut, adică 5.747 lei.

Pensia oferită de stat nu va mai putea fi susţinută nici măcar la actualul nivel, oricum redus, în condiţiile în care populaţia îmbătrâneşte pe an ce trece, iar natalitatea este în continuă scădere.

Mai multe detalii poti citi pe site-ul Romania Libera

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.