PENSII 2017. Ministerul Muncii a anuntat ca pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2017
Viata bate filmul

PENSII 2016. MAJORARE PENSII 2016. Guvernul anunta ca pensiile vor creste din ianuarie 2016 cu 5%

PENSII 2016. MAJORARE PENSII 2016. Guvernul a anuntat, miercuri, ca pensiile vor fi majorate cu 5% de la 1 ianuarie 2016, in timp ce TVA va fi micsorat la 20%. Anuntul a fost facut la postul Romania TV de premierul Dacian Ciolos. Potrivit premierului, proiectul de buget pe 2016, prevede pensii majorate cu 5%, scaderea TVA cu 4 puncte procentuale, la 20%, precum si indexarea salariilor bugetarilor cu 10%, masuri anuntate deja de guvernul Ponta.

PENSII 2016. MAJORARE PENSII 2016. In acelasi timp, Anca Dana Dragu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat miercuri, la Antena 3, că la nivelul Guvernului nu a fost luată încă o decizie privind înghețarea pensiilor în 2016 și că analizează mai multe scenarii în acest sens, dar a dat de înțeles că bugetul pentru 2016 e unul destul de limitat.  Detalii mai jos.

PENSII 2016. MAJORARE PENSII 2016. Dacian Ciolos a precizat ca legea bugetului pe 2016 a fost construita in asa fel incat sa fie incluse si deciziile anterioare luate de Guvern si cele referitoare la Codul fiscal si la cresterile salariale de 10%.

„Eu am mai spus că legea bugetului am construit-o în aşa fel încât să includem deciziile anterioare şi referitoare la Codul fiscal şi la creşterile salariale de 10%. (…) În proiectul de buget vor fi incluse deciziile luate de Parlament prin diferite acte normative. Eu ştiu de măririle salariale adoptate prin diferite acte normative. Acolo unde avem acte normative aprobate de Parlament, le-am luat în considerare”, a declarat Ciolos la RTV.

Pensiile, alocatiile si somajul se dau mai devreme in decembrie 2015

PENSII 2016. MAJORARE PENSII 2016. Dacian Ciolos a tinut sa specifice ca majorarea pensiilor cu 5% de la 1 ianuarie 2016  2016 va fi mentinuta si nu pentru ca asa considera PSD, ci pentru ca asa e just.

„Pensiile vor fi majorate cu 5%. Ceea ce a fost calculat în bugetului iniţial, am menţinut, nu pentru că aşa consideră PSD, ci pentru că aşa e just. Eu vorbesc de decizii care au fost luate de Parlament. Nu ştiu de alte lucruri”, a afirmat şeful Guvernului.

Pensiile militare, adoptate de Camera Deputatilor. Ce prevede legea privind pensiile militare de stat

PENSII 2016. MAJORARE PENSII 2016. Dacian Cioloş a precizat că investiţiile nu vor fi reduse în bugetul pe 2016.

„Când vom prezenta bugetul vom explica toate cele care au stat la baza calculelor. Ce pot să vă spun că pe investiţii nu vom scădea alocările bugetare ci mergem chiar cu majorări: cele din sectorul public, dar cred că odată cu măsurile din Codul Fiscal să încurajăm şi mediul privat”, a menţionat Cioloş.

Ministrul Finantelor despre pensiile din 2016

Anca Dana Dragu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat, miercuri, că la nivelul Guvernului nu e luată încă o decizie privind înghețarea pensiilor în 2016 și că analizează mai multe scenarii în acest sens, dar a dat de înțeles că bugetul pentru anul viitor e unul destul de limitat.

Într-o intervenție în direct la emisiunea Subiectiv de la Antena 3, Gheorghe Chioaru, președintele Federației Omenia a spus că este inadmisibil ca pensionarii să nu beneficieze de pensii mai mari în 2016, în condițiile în care nu au mai primit o majorare consistentă la pensie din anul 2008. În context, reprezentantul pensionarilor a precizat că aceștia ar putea să iasă în stradă ca să-și ceară drepturile, situația lor fiind una disperată.

”Nu aș vrea să ajungem în situația în care pensionarii să iasă în stradă, dar nu e exclus acest lucru pentru că pensionarii mor de foame, iar acum, în prejma Sărbătorilor, fac împrumuturi derizorii la Casele de Ajutor, de 50-100 de lei ca să-și ia cele necesare gurii”, a spus Gheorghe Chioaru. Detalii aici.

Stiri pe aceeasi tema

CASTIGATOR NEXT STAR, 7 APRILIE 2016. Cei mai talentati copii de pe scena NEXT STAR

Cristiana Petrariu Bota

BILETUL ZILEI 24 APRILIE 2017. Roma isi poate consolida locul 2 in Serie A

Bogdan

FURTUNA PE BOSFOR EP. 89 REZUMAT, 3 FEBRUARIE 2017. Dilara ofera bani familiei lui Emre pentru ca baietelul sa ajunga la Cansu

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult