PENSII 2017. Ministerul Muncii a anuntat ca pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2017
Economie

PENSII 2017. Ministerul Muncii a anuntat ca pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2017

PENSII 2017. Ministerul Muncii a anuntat ca pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2017, fiind vorba despre indexarea anuala prevazuta in legea pensiilor. Anuntul a fost facut de ministrul Muncii, Dragos Pislaru, intr-o interventie la postul Antena 3.

Potrivit ministrului Pislaru, pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2017 cu 5.2 – 5.3%. Este vorba despre indexarea anuala prevazuta prin legea pensiilor, a precizat ministrul tehnocrat. „Pensiile cresc cu 5%-5,2%, de la 1 ianuarie. Nu avem probleme cu bugetul de pensii”, a spusDragos Pislaru.

Din informatiile oferite de ministrul Muncii, Casa Nationala de Pensii ar fi confirmat ca nu exista nicio problema pentru asigurarea fondurilor necesare pentru plata pensiilor.

Iti recomandam si: SALARIZARE. Noua lege a salarizarii va ajunge in Parlament in decembrie. Ministerul Muncii: Angajatii cu salarii mici vor avea salarii majorate cu pana la 70%

LEGEA PENSIILOR, MODIFICARI LA GRUPA I SI II DE MUNCA. Reducerea varstei standard de pensionare si modificari la punctajul anual

Doua proiecte de lege privind pensiile au trecut, recent, de Senat, dar vor merge la Camera Deputatilor, care este for decizional. Unul dintre proiecte se refera la majorarea valorii punctului de pensie la 40% din venitul mediu brut, de la 1 ianuarie 2017 și la 45% de la 1 iulie 2017. Se va avea in vedere si majorarea pensiilor fostilor membri de CAP la 500 de lei, urmand ca senatorii sa se pronunte si asupra acestei initiative.

„Valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mica decât 40% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat incepand cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat incepand cu 1 iulie 2017”, se arata in proiectul de lege.

Citeste si alte articole pe tema cresterii pensiilor

Articole asemănătoare

Clubul Fermierilor Romani a lansat programul „Tineri Lideri pentru Agricultura” prin care se urmareste pregatirea generatiei de tineri fermieri romani

Lucy Ionesco

AFACERI DE SUCCES: Batonul Copilariei, un business din Sibiu care aduce milioane de euro

Lucy Ionesco

Plăţile cu bitcoin, posibile şi în România.

Teodora Badescu