Social

PENSII 2017. Pensiile vor creste in 3 etape pana la 1 iulie 2017. Care sunt etapele

PENSII 2017. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, duminica seara, ca pensiile romanilor vor creste in trei etape in urmatoarea jumatate de an. Cele trei etape de marire a pensiilor se vor derula pana la 1 iulie 2017.

Prima etapa de marire a pensiilor vine in luna februarie odata cu eliminarea totala a CASS, iar a doua marire va avea loc dupa eliminarea impozitului pe venit la pensiile sub 2.000 de lei.

„Toti pensionarii vor avea pensii marite in 2017. Sunt trei elemente care vor duce la marirea pensiilor in urmatoarele 6 luni. Eliminarea totala a CASS, indiferent de cuantumul pensiei. In februarie exista o prima marire. A doua vine dupa ce s-a eliminat impozitul pe venit la pensiile sub 2.000 de lei. Calculul se face doar pe diferenta de 500 de lei daca ai 2.500 de lei pensie”, a explicat premierul Sorin Grindeanu la Antena 3.

Sorin Grindeanu a mai explicat ca a treia marire a pensiilor va avea loc de la 1 iulie 2017, cand se va mari punctul de pensie. Premierul a enumerat si a patra masura de crestere a veniturilor pensionarilor, respectiv cea de crestere a pensiei minime.

„A treia marire vine din marire a punctului de pensie de la 1 iulie 2017. Asadar in urmatoarele 6 luni vor fi trei mariri ale pensiilor, pensionarii vor avea de trei ori pensiilemarite cu diferite procente. Dar pot sa va spun ca va si a patra masura, care e cresterea pensiei minime de la 1 martie 2017”, a mai spus premierul Grindeanu.

Citeste si: Cu cat creste punctul de pensie de la 1 iulie 2017 si indemnizatia pentru pensionari

Legea care elimina plata CASS pentru pensii si impozitul pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei a fost promulgata

Pensiile vor creste in perioada urmatoare. DETALII

 

Stiri pe aceeasi tema

Romania interzice activitatile care implica participarea a mai mult de 1.000 de persoane

Cristiana Petrariu Bota

Incident cu un vehicul militar in judetul Prahova, acesta s-a desprins din sistemul de ancorare

Ioana Badulescu

AeroNautic Show 2017 se desfasoara sambata in Parcul Crangasi si Lacul Morii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult