Pensiile vor fi date mai tarziu in ianuarie 2020. Anuntul facut de Posta Romana
Social

PENSII MAI. In decembrie se dau pensii recalculate pentru 16.000 de pensionari ai MAI

Pensii recalculate pentru 16.000 de pensionari ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Diferentele de bani rezultate in urma recalcularii pensiilor pentru angajatii MAI care s-au retras din activitate inainte de intrarea in vigoare a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat vor fi platite incepand din luna decembrie, a anuntat marti purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Platile vor fi acordate incepand cu pensiile cele mai mici, procesul urmand sa continue in ordinea crescatoare a acestora. Cei aproximativ 16.000 de pensionari care vor primi aceste diferente rezultate in urma recalcularii au pensii cuprinse intre 540 de lei si aproximativ 7.000 de lei.

Persoanele care au pensii mai mari de 7.000 lei/luna vor primi diferentele rezultate in urma recalcularii in prima jumatate a anului viitor, pentru acest lucru urmand a fi inaintata o propunere de prorogare a termenului de recalculare si de punere in plata pana in luna iunie 2018.

La acest moment procesul de recalculare a pensiilor din MAI este finalizat in proportie de 80%, in luna decembrie urmand sa primeasca diferentele rezultate in urma recalcularii aproape 16.000 de pensionari.

O parte dintre pensionarii carora nu li s-a putut recalcula pensia pana in prezent au lucrat inainte de 1990 in structuri care s-au desfiintat, cum ar fi Departamentul Securitatii Statului, motiv pentru care au fost intampinate dificultati in a face dovada drepturilor avute.

Persoanele care au iesit la pensie in perioada august-septembrie 2017 isi vor primi primele pensii in luna decembrie, precizeaza Realitatea.net.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Ziua Limbii Romane. La Brasov se desfasoara Caravana Gaudeamus, in paralel cu festivalul Cerbul de Aur

Ioana Badulescu

Transportatorii autorizati, multumiti de decizia Primarului Capitalei privind Uber si Taxify: E fireasca eliminarea concurentei neloiale, noi platim taxe

Cristiana Petrariu Bota

Incident pe Aeroportul din Cluj. Un avion cu destinatia Barcelona cu 116 oameni la bord a iesit de pe pista

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult