Zilele de concediu ale profesorilor se modifica, potrivit unui ordin de ministru
Economie

Pensii speciale pentru profesorii cu o vechime mai mare de 30 de ani

Pensii speciale pentru profesorii cu o vechime mai mare de 30 de ani. Masura este deocamdata la capitolul initiative legislative si ar presupune acordarea pensiei de serviciu pentru profesori in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni de activitate inaintea pensionarii.

Initiativa legislativa a fost depusa la Parlament inca din luna noiembrie si, daca va fi adoptata, s-ar aplica cadrelor didactice cu o vechime mai mare de 30 de ani.

Pensia de serviciu pentru profesori ar fi in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni de activitate inaintea pensionarii.

Parlamentarii ar putea lua in discutie proiectul de lege privind pensiile speciale acordate pentru profesori imediat ce se vor intoarce din vacanta parlamentara. Daca va fi adoptata, legea va avantaja personalul didactic de predare, de conducere, de indrumare si control, cu o vechime efectiva de cel puțin 30 de ani in invatamant.

Astfel, dupa implinirea varstei de pensionare, profesorii vor putea avea o pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate inainte de data pensionarii.

Liberalii par sa nu fie de acord cu proiectul de lege.

Stiri pe aceeasi tema

CASS 2017. Modificari aduse contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS) din februarie

Cristiana Petrariu Bota

Petrom a descoperit un nou zacamant de petrol in Romania, zona se afla in explorari

Cristiana Petrariu Bota

ANAF explica ce categorie de contribuabili poate beneficia de deducerea personala

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult