Zilele de concediu ale profesorilor se modifica, potrivit unui ordin de ministru
Economie

Pensii speciale pentru profesorii cu o vechime mai mare de 30 de ani

Pensii speciale pentru profesorii cu o vechime mai mare de 30 de ani. Masura este deocamdata la capitolul initiative legislative si ar presupune acordarea pensiei de serviciu pentru profesori in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni de activitate inaintea pensionarii.

Initiativa legislativa a fost depusa la Parlament inca din luna noiembrie si, daca va fi adoptata, s-ar aplica cadrelor didactice cu o vechime mai mare de 30 de ani.

Pensia de serviciu pentru profesori ar fi in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni de activitate inaintea pensionarii.

Parlamentarii ar putea lua in discutie proiectul de lege privind pensiile speciale acordate pentru profesori imediat ce se vor intoarce din vacanta parlamentara. Daca va fi adoptata, legea va avantaja personalul didactic de predare, de conducere, de indrumare si control, cu o vechime efectiva de cel puțin 30 de ani in invatamant.

Astfel, dupa implinirea varstei de pensionare, profesorii vor putea avea o pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate inainte de data pensionarii.

Liberalii par sa nu fie de acord cu proiectul de lege.

Stiri pe aceeasi tema

Salariul minim la aceasta companie creste cu 47%. In mai 2016, angajatii vor avea un salariu de 2.000 lei

Cristiana Petrariu Bota

NOUA LEGE A SALARIZARII, din nou in atentia Guvernului. Va fi o noua ORDONANTA DE SALARIZARE!

Cristiana Petrariu Bota

Decizie istorica pentru Romania: Bursa de la Bucuresti a fost promovata la statutul de Piata Emergenta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult