Pensiile de serviciu ale aviatorilor, 80% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Legea pensiilor aviatorilor, promulgata de Iohannis
Social

Pensiile de serviciu ale aviatorilor, 80% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Legea pensiilor aviatorilor, promulgata de Iohannis

Legea pensiilor aviatorilor a fost promulgata, luni, de presedintele Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta a tinut sa sublinieze marti, pe pagina sa de Facebook, ca decizia de a reintroduce ‪pensiile‬ de serviciu ale ‪aviatorilor‬ reprezintă un act de reparație față de niște oameni care au fost pedepsiți de guvernarea PDL în 2010 – aceeași care astăzi se ascund în spatele săgeții liberale.

„Decizia de a reintroduce ‪pensiile‬ de serviciu ale ‪aviatorilor‬ reprezintă un act de reparație față de niște oameni care au fost pedepsiți de guvernarea PDL în 2010 – aceeași care astăzi se ascund în spatele săgeții liberale. Mă bucur că am reușit să ne respectăm o nouă promisiune și că am corectat această nedreptate! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ieri, după ce aceasta a fost blocată de Traian Băsescu la sfârșitul anului trecut”, a spus Ponta.

Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România a fost semnat, luni, informeaza Administratia Prezidenţiala.

Legea pensiilor aviatorilor prevede că aviatorii şi personalul navigant beneficiază de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care este depusă cererea de pensionare.

În luna aprilie, Camera Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a legii privind pensiile aviatorilor, formulată de fostul preşedinte Traian Băsescu, adoptând din nou, în calitate de for decizional, legea care prevede reintroducerea pensiilor de serviciu pentru personalul navigant profesionist.

Prin respingerea cererii de reexaminare, plenul a păstrat forma legii aşa cum a fost adoptată de cele două Camere ale Parlamentului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament la sfârşitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul preşedinte Traian Băsescu pe motiv că este discriminatoriu.

Stiri pe aceeasi tema

Wizz Air introduce noi rute externe din Romania, dupa extinderea flotei

Ioana Badulescu

Teodora Maftei, fotoreporter si editor Pro TV, in stare grava dupa incendiul din Clubul Colectiv. Teo a suferit 7 operatii, din care 3 pe creier

Cristiana Petrariu Bota

Casa Regala, un nou anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult