Social

Pensiile militare ar putea fi recalculate in avantajul pensionarilor. Proiectul privind recalcularea pensiilor militare, in sedinta de Guvern

Pensiile militare ar putea fi recalculate in avantajul pensionarilor. Asta prevede proiectul privind recalcularea pensiilor militare si care se afla miercuri in dezbatere in sedinta de Guvern. Ar fi vorba despre o recalculare a pensiilor militare potrivit careia cei care vor obtine in urma recalcularii o suma mai mica, o vor pastra pe cea actuala, insa cei care vor obtine o suma mai mare, vor fi platiti in functie de acea suma. 

Proiectul este propus de Guvernul Romaniei prin MApN, institutie care a venit astazi in Guvern cu proiectul pe masa. Daca se vor finaliza discutiile in Gvuern, proiectul va fi trimis in Parlament, mai exact la Camera Deputatilor care este prima camera sesizata.

Ponta spunea la inceput de an ca pensii speciale nu se pot da, insa se pot indrepta anumite deficiente din sistem.

Iti recomandam si: Pensiile de serviciu ale aviatorilor, 80% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Legea pensiilor aviatorilor, promulgata de Iohannis

Gabriel Oprea declara, luna trecuta, ca Guvernul lucreaza la o noua lege a pensiilor militare.

„Am avut această întâlnire, colegii mei își pun probleme vizavi de pensii. M-am bătut ca pensiile militare să rămână. Este important ca Guvernul României, reprezentanții Administrației Publice locale să ajute. La nivelul Guvernului lucrăm acum, împreună cu ceilalți colegi, pentru noua Lege a pensiilor militare. Am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord — membrii asociațiilor, sindicatelor — asupra tuturor amendamentelor, vom veni în Parlamentul României și sunt convins că vom avea sprijinul celor două Camere ale Parlamentului”, declara Gabriel Oprea.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Federatia Penitenciarelor: Camera o gasesti asa cum ai lasat-o cand ai redus banii de investitii pentru penitenciare. Ai grija, nu invita pe nimeni la baie, Liviu!

Cristiana Petrariu Bota

Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, dus de urgenta la spital

Cristiana Petrariu Bota

Actrita Tamara Buciuceanu a incetat din viata la varsta de 90 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult