Pensiile recalculate intra in plata incepand cu 1 octombrie 2018, anunta ministrul Muncii
Breaking NewsSocial

Pensiile recalculate intra in plata incepand cu 1 octombrie 2018, anunta ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, luni seara, ca plata pensiilor recalculate se va face incepand cu 1 octombrie 2018, indiferent cand se va termina de recalculat ultimul dosar. Ministrul a explicat ca punerea in plata se face odata cu intrarea in vigoare, adaugand ca legea prevede clar ca aceasta procedura de recalculare si de plata se deruleaza in cadrul celor 12 luni.

„Vor primi in plus (pensionarii – n.r) de cand a intrat legea in vigoare, de la 1 octombrie. In lege spune ca aceasta recalculare se deruleaza pe o perioada de 12 luni, dar, indiferent cand se va termina de calculat ultimul dosar din tara, acel pensionar va primi banii incepand cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune in aplicare o asemenea lege exista nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie sa-l achizitionam. Suntem in procedura de achizitie, suntem in procedura finala si imediat semnam raportul procedurii si contractul. Scrie in lege clar ca aceasta procedura de recalculare si de plata se deruleaza in interiorul acestor 12 luni, dar, repet, punerea in plata se face cu intrarea in vigoare”, a declarat Marius Budai la Romania TV.

Pe de alta parte, ministrul Muncii a mai precizat ca in luna decembrie, pensiile vor fi platite in toata tara pana pe 15 decembrie.

Iti recomandam si: LEGEA PENSIILOR a fost aprobata in Senat. Proiectul prevede cresteri etapizate ale punctului de pensie pana in 2021, urmand ca din 2022 sa fie aplicata noua formula de calcul bazata pe Valoarea Punctului de Referinta (VPR)

Noua lege a pensiilor prevede ca varsta de pensionare se poate reduce pentru mai multe categorii de salariati

Articole asemănătoare

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020, potrivit unei hotarari adoptata de Guvern

Lucy Ionesco

Șoferii, obligați să folosească în timpul zilei luminile de întâlnire pe toate drumurile publice

Ioana Badulescu

Radu Mazare si-a dat demisia din functia de primar: Constanta si constantenii au fost sufletul si datoria mea

Lucy Ionesco