Motiunea de cenzura a Opozitiei este dezbatuta si votata astazi in Parlament. UDMR va parasi sala
Politica

Pensiile speciale pentru alesii locali, adoptate tacit de deputati

Proiectul privind pensiile speciale pentru alesii locali a fost adoptat tacit, marti, de Camera Deputatilor. Documentul prevede pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedintii de consilii judetene, informeaza agentiile de presa. 

Proiectul privind pensiile speciale pentru alesii locali a fost semnat de un grup de 30 de deputati si senatori de la PSD, PNL, UDMR. Potrivit documentului, primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care au varsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicandu-se si celor care au detinut astfel de functii anterior intrarii in vigoare a actului normativ.

Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si de calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara. Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensie si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se mai arata in proiect.

Pentru mandatele incomplete, indemnizatia se calculeaza proportional cu perioada de mandat exercitata, care nu poate fi mai mica de doi ani.

Termenul pentru votarea propunerii era 2 noiembrie, astfel incat, in absenta unei decizii a plenului Camerei Deputatilor, proiectul se considera adoptat tacit si va fi trimis Senatului spre dezbatere, in calitate de for decizional.

Stiri pe aceeasi tema

Legea privind pensiile militare de stat nu se mai discuta astazi, sedinta de Guvern a fost amanata (surse)

Delia Ion

Tariceanu: DNA incearca o lovitura de stat, am primit informatii si eu si domnul Dragnea

Ioana Badulescu

Ioan Mircea Pascu: David Cameron a jucat la cacealma si a mizat pe banii nostri

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult