LEGEA PENSIILOR. Noi modificari la Legea pensiilor pentru grupele de munca I si II. Recalcularea pensiilor dupa noua lege
Politica

Pensiile vor creste si in 2016, anunta premierul

Pensiile vor fi marite si in 2016, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, care a a afirmat: „nu plec până nu mărim pensiile și în 2016”. Aflat la Targu Jiu, premierul le-a transmis pensionarilor ca nu va pleca din funcția pe care o deține până nu va mări pensiile și în 2016, afirmând că guvernul a majorat pensiile în fiecare an începând cu 2013.

Premierul a fost prezent, alături de președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, și autoritățile locale și județene, la Balul Pensionarilor, organizat de Primăria Târgu-Jiu la un restaurant din municipiu pentru aproximativ 1.500 de vârstnici.

„În 2013 am reușit să creștem pensiile, în 2014 la fel, în 2015 la fel și îmi zicea cineva aici când am intrat să nu plec de la guvernare. Nu plec, pentru că trebuie să mărim pensiile și în 2016 și când vor veni unii care nu au tăiat pensii, ci le-au mărit și au avut grijă de pensionari, atunci îi lăsăm pe ei”, a spus Victor Ponta.

Proiect de lege: Pensii speciale si reducerea varstei de pensionare pentru primari

LEGEA PENSIILOR. Noi modificari la Legea pensiilor pentru grupele de munca I si II. Recalcularea pensiilor dupa noua lege

Amintim ca potrivit unei modificari din Legea pensiilor, anumite persoane care au muncit in grupele I si II de munca, precum si in conditii deosebite sau speciale, vor beneficia de o majorare a pensiei. Legea vizeaza persoanele care au lucrat in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, respectiv in conditii deosebite si/sau conditii speciale, inainte de 1 ianuarie 2011 (data la care a intrat in vigoare noua Lege a pensiilor).

Recalcularile si plata noilor cuantumuri ale pensiilor vor fi facute in 2016.

„Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite si/sau conditii speciale, potrivit legii, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade (…)”, scrie in actul normativ.

Aceste categorii de persoane vor beneficia de o crestere a punctajelor anuale realizate dupa cum urmeaza:

50% pentru perioadele in care au lucrat in grupa I de munca sau in conditii speciale;
25% pentru perioadele in care au lucrat in grupa a II-a de munca sau in conditii deosebite.

Articole asemănătoare

Maghiarii cer din nou autonomie folosind ca argument chiar Rezolutia de la Alba Iulia din 1918. De ce devine Dragnea tot mai dependent de UDMR

Ioana Badulescu

Trei senatori ALDE au trecut in grupul parlamentar PSD. Printre ei si Teodor Melescanu

Ioana Badulescu

Demisia lui Marko Bello, confirmata de Camera Deputatilor

Lucy Ionesco