Legea pensiilor va fi contestata la CCR. PNL: 65% dintre beneficiari vor primi pensia minima
Politica

Pensiile vor creste spectaculos, anunta Guvernul. Profesorul Mircea Cosea despre noua lege a pensiilor pregatita de PSD

Nimeni nu va avea pensia scăzută după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor pregătită de PSD – transmite ministrul Muncii, în contextul în care este așteptată prezentarea noului proiect. Mai mult, președintele partidului vorbește, la un postd e televiziune, despre o triplare a pensiilor din România, etapizat, până în 2020.

Deocamdată avem în față doar promisiuni. Creșterea substanțială a pensiilor e posibilă doar dacă modelul economic se schimbă din temelii, explică, la RFI profesorul Mircea Coșea:

„Este sustenabil în măsura în care ceilalți indicatori macroeconomici se îndeplinesc. Această declarație a domnului Dragnea este o consecință a altor evoluții pe care guvernul le așteaptă, în funcție de calendarul pe care îl are. (…)Deci dacă există o creștere economică până la acea dată de cel puțin 5,5-6%.

Dacă există o îmbunătățire a raporturilor dintre pensii și mai ales dacă se face o reașezare a structurii economice. (…) Deocamdată structura economiei românești este de factură învechită. Creșterea de pensii este legată de o dezvoltare pe ansamblu a economiei.(…)

Da, eu cred că există posibilitatea ca promisiunile să fie îndeplinite numai dacă la acea dată vom avea un alt tip de economie. Docamdată însă sunt doar promisiuni. Atât”, a spus Mircea Cosea la RFI.

Articole asemănătoare

Rectificarea bugetara, discutata in Guvern

Lucy Ionesco

Marko Attila a demisionat din Parlament pe email, a urmat un scandal in toata regula in plen

Lucy Ionesco

Codrin Scutaru, despre scaderea alocatiilor copiilor romani din Austria: Astfel de masuri sunt exagerate si discriminatorii

Lucy Ionesco