-2.6 C
România
14 ianuarie 2022
Pensiile vor fi date mai tarziu in ianuarie 2020. Anuntul facut de Posta Romana
Breaking News Social

Pensiile vor fi distribuite la timp in luna septembrie, anunta Posta Romana

Pensiile se vor distribui la timp in luna septembrie, a anuntat, luni, compania Posta Romana. In mod normal, calendarul normal de plata al pensiilor este cuprins intre 1 si 15 din fiecare luna. Anuntul vine in contextul cresterii pensiilor cu 14%.

„Compania Nationala Posta Romana este pregatita sa distribuie si in luna septembrie toate pensiile la timp. Calendarul normal de plata a pensiilor este 1-15 ale fiecarei luni, iar Posta Romana a facut toate demersurile interne necesare pentru a respecta acest calendar si in luna septembrie, luand in calcul si cresterea cu 14% a punctului de pensie”, precizeaza compania.

Zilele trecute, Casa Nationala de Pensii Publice a anuntat majorarea punctului de pensie de la 1.265 lei la 1.442 lei, incepand cu data de 1 septembrie. Si cuantumul indemnizatiei de insotitor va creste, de la aceeasi data.

Majorarile anuntate de CNPP de la 1 septembrie 2020:

1. Potrivit art. 86 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, asa cum a fost modificat prin art.42 din O.U.G. nr.135/2020, valoarea punctului de pensie creste de la 1.265 lei la 1.442 lei.

2. Conform prevederilor art. 41 din O.U.G. nr.135/2020, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari, prevazuta de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobata prin Legea nr. 196/2009, cu modificarile ulterioare, creste de la 704 lei la 800 lei.

PENSIILE MAJORATE SE DAU LA TIMP IN SEPTEMBRIE

Posta Romana le transmite pensionarilor ca va respecta calendarul de achitare a pensiilor si in luna septembrie.

„Compania isi respecta angajamentul fata de toti pensionarii, de a distribui toate pensiile direct la usa acestora, indiferent de coltul tarii in care traiesc sau de situatiile speciale cu care s-a confruntat”, mentioneaza compania. 

La randul sau, Horia Grigorescu, directorul general al Postei Romane, afirma ca drepturile banesti vor fi livrate prompt si fara intarzieri.

„Posta Romana va livra, in continuare, drepturile banesti prompt si fara intarzieri. Prin profesionalismul si dedicarea tuturor angajatilor sai, compania a demonstrat, de fiecare data, ca este un partener social strategic, atat pentru institutiile statului, cat, mai ales, pentru cetateni”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Postei Romane.

Compania Posta Romana precizeaza totodata ca si in perioada pandemiei, salariatii companiei au lucrat la capacitate maxima pentru a face posibila distribuirea pensiilor intr-un interval mai scurt decat cel asumat prin contractul semnat cu Casa de Pensii, pentru a veni in sprijinul beneficiarilor in acea perioada dificila.

„Astfel, Posta Romana s-a adaptat la evolutia situatiei, cautand in permanenta masuri pentru a veni in sprijinul clientilor, compania reafirmandu-si, astfel, parteneriatul asumat fata de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Casa Nationala de Pensii Publice, dar mai ales fata de pensionari”, mai arata compania.

La randul sau, ministrul Muncii Violeta Alexandru da asigurari ca urmatoarele pensii vor ajunge si marite si la timp, subliniind ca pensionarii nu merita nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie, ci respect. Ea are si un mesaj pentru ”postasii care le (mai) spun pensionarilor ca nu vor primi pensiile la timp”. 

Stiri pe aceeasi tema

SIMONA HALEP a invins-o pe Irina Begu la Shenzen si s-a calificat in finala

Delia Ion

Protocolul pentru construirea moscheii din Bucuresti va fi semnat marti

Cristiana Petrariu Bota

Romania intra in carantina totala! Din 25 martie, romanii nu mai au voie sa iasa din casa decat pentru urgente, aprovizionare sau serviciu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult