Salariul minim la aceasta companie creste cu 47%. In mai 2016, angajatii vor avea un salariu de 2.000 lei
Economie

Pensionarii au revenit pe piata muncii, atrasi de cresterea salariului minim

Creşterea salariului minim a atras pensionarii pe piaţa muncii, noteaza Ziarul Financiar in editia de astazi. Astfel, aproape 150.000 de pensionari din România au obţinut venituri din muncă în luna iunie a acestui an.

Acesta fiind cel mai ridicat nivel al pensionarilor aflaţi în câmpul muncii din ultimul deceniu, arată datele oficiale.

Cei aproape 150.000 de pensionari care lucrează primesc un venit salarial net de 1.800 de lei lunar.

Una dintre companiile care are angajaţi pensionari este McDonald’s, lanţul de restaurante de tip fast food care are 5.000 de angajaţi pe plan local.

De precizat ca sunt preconizate noi schimbări la salariul minim brut începând de la 1 ianuarie 2019.  Astfel, salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei începând de la 1 ianuarie 2019, Guvernul lucrând în prezent la o Hotărâre în acest sens, e explicat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a susţinut că statul a recuperat considerabil din deficitul la bugetul de pensii, acesta scăzând de la 13 miliarde de lei, în 2017, la 4 miliarde de lei acum, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Stiri pe aceeasi tema

Lukoil ar putea inchide rafinaria din Romania

Cristiana Petrariu Bota

ROBOR: Se inregistreaza cel mai scazut nivel din ultimii trei ani si patru luni

Delia Ion

Veniturile romanilor din strainatate, vizate de ANAF. Ce spune Ministerul de Finante

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult