Salariul minim la aceasta companie creste cu 47%. In mai 2016, angajatii vor avea un salariu de 2.000 lei
Economie

Pensionarii au revenit pe piata muncii, atrasi de cresterea salariului minim

Creşterea salariului minim a atras pensionarii pe piaţa muncii, noteaza Ziarul Financiar in editia de astazi. Astfel, aproape 150.000 de pensionari din România au obţinut venituri din muncă în luna iunie a acestui an.

Acesta fiind cel mai ridicat nivel al pensionarilor aflaţi în câmpul muncii din ultimul deceniu, arată datele oficiale.

Cei aproape 150.000 de pensionari care lucrează primesc un venit salarial net de 1.800 de lei lunar.

Una dintre companiile care are angajaţi pensionari este McDonald’s, lanţul de restaurante de tip fast food care are 5.000 de angajaţi pe plan local.

De precizat ca sunt preconizate noi schimbări la salariul minim brut începând de la 1 ianuarie 2019.  Astfel, salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei începând de la 1 ianuarie 2019, Guvernul lucrând în prezent la o Hotărâre în acest sens, e explicat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a susţinut că statul a recuperat considerabil din deficitul la bugetul de pensii, acesta scăzând de la 13 miliarde de lei, în 2017, la 4 miliarde de lei acum, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Stiri pe aceeasi tema

Cei mai bogati 500 de oameni ai lumii au pierdut 99 de miliarde de dolari, dupa turbulentele de pe Wall Street

Ioana Badulescu

PRIMA CASA 2018. Programul continua si in acest an cu un plafon al garantiilor de 2 mld. lei

Ioana Badulescu

Elite Business Club organizeaza conferinte de business in Romania si la Londra cu scopul de a ajuta firmele sa evite insolventa si falimentul

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult