Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare
Politica

Pentru ca legile penale sa nu treaca, ALDE si UDMR ar trebui sa-l lase pe Dragnea fara principalul instrument: Viorica Dancila

Liderul PSD Liviu Dragnea seamănă, întrucâtva, cu Simona Halep când era un pic mai mică: joacă excepţional în defensivă, dar e lamentabil în ofensivă. Mă refer strict la ceea ce se joacă – şi se vede – pe teren, nu şi la ce se întâmplă în vestiar. Pentru ca legile penale să nu treacă prin ordonanţă de urgenţă, Tăriceanu şi Kelemen trebuie să o şi dovedească. Şi o pot face într-un singur mod: să-l lase pe Liviu Dragnea fără principalul său instrument, Viorica Dăncilă, scrie Adevarul.

Vinerea trecută, Liviu Dragnea a fost obligat să iasă la atac: l-a împins sentinţa de condamnare din ziua precedentă, ca să-şi ţină haita alertă şi bine anesteziată. A lovit împrăştiat, a cerut scuze tuturor infractorilor din ţara asta (cine l-o fi învăţat?), a spus că nu-şi dă demisia de nicăieri, că merge până la capăt şi că este o greşeală ca legile penale să fie dezbătute în Parlament. Nu l-a trădat decât un discret tremur al vocii, care îl îndemna să plângă, dar şi-a recitat până la urmă toată poezia în speranţa că slăbiciunea nu s-a observat. S-a observat.

Iti recomandam si: Motiunea de cenzura a Opozitiei este dezbatuta si votata astazi in Parlament. UDMR va parasi sala

Luni, aliaţii săi ALDE şi UDMR au respins ideea adoptării legilor penale prin ordonanţă de urgenţă sau prin asumarea răspunderii Guvernului şi l-au plasat pe Liviu Dragnea în poziţia care îi convine cel mai mult: defensiva. A acceptat aparent spăşit condiţiile aliaţilor, dar a făcut-o într-o manieră prin care îşi păstrează toate opţiunile intacte. Întrebat punctual şi precis dacă exclude emiterea unei ordonanţe, Liviu Dragnea a răspuns la fel de precis: „Da”. Dar a adăugat un bemol: „La o adică nicio soluţie nu e dată la o parte. Dacă se împotmoleşte, atunci se vor lua măsuri”. Cu alte cuvinte, dacă în Parlament lucrurile nu merg întocmai cum vrea el, va lua măsuri. Iar măsurile asta înseamnă: ordonanţă de urgenţă. Asta e ce s-a jucat pe teren. Să vedem însă şi ce se întâmplă în vestiar.

Mulţi s-au bucurat la poziţionările de luni ale lui Călin Popescu Tăriceanu şi Kelemen Hunor, sperând la o ruptură în coaliţie. Mai gândiţi-vă: şi dacă a fost doar un joc de imagine, eventual chiar negociat cu Liviu Dragnea? Dacă intenţia celor doi a fost doar să-şi extragă partidele şi propriile persoane din mizeria care urmează să se întâmple şi să lase tot jocul la mâna unui disperat? Dacă sunt sincer interesaţi, aşa cum pretind, ca legile penale să nu treacă prin ordonanţă de urgenţă, Tăriceanu şi Kelemen trebuie să o şi dovedească. Şi o pot face într-un singur mod: să-l lase pe Liviu Dragnea fără principalul său instrument, Viorica Dăncilă.

Sursa: Adevarul

Stiri pe aceeasi tema

Un lider al PNL il contrazice pe Iohannis pe noul Cod Fiscal

Cristiana Petrariu Bota

Liviu Dragnea: Presedintele Iohannis s-a facut de ras de doua ori in aceasta saptamana. Este din ce in ce mai disperat

Ioana Badulescu

A murit Hildegard Puwak, fost ministru in Guvernul condus de Adrian Nastase

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult