13.1 C
România
28 octombrie 2020
Perchezitii la Consiliul Judetean Suceava. Catalin Nechifor, Ovidiu Dontu si Monica Gubernat apar in dosar
Stiri locale

Perchezitii la Consiliul Judetean Suceava. Catalin Nechifor, Ovidiu Dontu si Monica Gubernat apar in dosar

Perchezitii ale procurorilor DNA au loc, joi dimineata, la Consiliul Judetean (CJ) Suceava, vizat fiind presedintele CJ Catalin Nechifor, insa, potrivit unor surse citate de hotnews.ro, in dosar apar si senatorul Ovidiu Dontu si Monica Gubernat (CNA). In total au loc perchezitii in 12 locatii din Bucuresti si judetele SUceava, Iasi si Botosani, patru perchezitii find la sediile unor institutii publice, iar celelalte la sediile unor firme.

La Suceava, procurorii anticoruptie deruleaza perchezitii la sediile Directiei judetene de Drumuri si la Consiliul Judetean Suceava si la mai multe companii, printre care Drumuri si Poduri SA Suceava, Multiconsult IPURL Suceava si CON Bucovina SA Suceava, transmite hotnews.ro, care mai arata ca Iulian Contac, cel care controla compania Transporturi Auto SA Botosani le-a oferit lui Catalin Nechifor si senatorului Ovidiu Dontu 20.000 de euro pentru a influenta membrii unei comisii de licitatii si pentru castigarea unui contract de modernizare a unui drum in valoare de peste 28 milioane lei.

Vezi si: Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Iasi. Ce cauta procurorii

Ovidiu Dontu a fost unul dintre cei care au propus un amendament la proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea codului penal si codului de procedura penala prin care se inlocuieste sintagma „suspiciune rezonabila” in cazul dispunerii masurii preventive cu sintagma „indicii temeinice”. Amendamentul a fost adoptat de comisia juridica si daca va trece de Parlament se va ingreuna arestarea preventiva.

De asemenea, in vara anului 2013, Nechifor i-ar fi solicitat Monicai Gubernat, membru in Consiliul National Al Audiovizualului anularea deciziei de retragere a licentei de functionare a unei statii TV deoarece presedintele CJ Suceava dorea sa-si mediatize prin intermediul acesteia propriile activitati.

Potrivit anchetatorilor, administratorii firmei ACI AG Suceava ar fi fost sprijiniti de Nechifor pentru obtinerea contractului de lucrari aferent obiectivului de investitii „inchiderea depozitelor urbane existente in judetul Suceava din cadrul Proiectului „Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Suceava”, in valoare de 65.855.478,45 lei, fara TVA, autoritatea contractanta fiind Consiliul Judetean Suceava.

Potrivit celor de la hotnews.ro, presedintele CJ ar fi favorizat SC Drumuri si Poduri Suceava, companie detinuta de Consiliul Judetean si aflata in insolventa, desi relansarea activitatii acesteia nu era viabila in conditiile in care instrainase aproape toate activele sale, mai arata sursele citate.

Catalin Nechifor ar fi ajutat SC Drumuri si Poduri Suceava prin evitarea procedurilor de licitatie si prin intermediul altor companii, firma primind bani chiar si din fondul de rezerva aflat la dispozitia presedintelui Cj Suceava, destinat unor situatii urgenta, pentru un drum ce se afla, de fapt, in administrarea Primariei Sirect, nu a Consiliului Judetean.

Stiri pe aceeasi tema

Tichetele pentru alimente intarzie la Constanta, pensionarii ii cer socoteala lui Fagadau

Cristiana Petrariu Bota

Autostrada Iasi – Targu Mures a primit unda verde in Parlament. Soseaua incepe la granita Romaniei cu Republica Moldova, printr-un nou pod peste raul Prut si se termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Brasov-Bors

Ioana Badulescu

Accident grav de TIR la Turturesti, in judetul Neamt. FOTO EXCLUSIV

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult