-0.5 C
România
28 ianuarie 2023
Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier
Externe

Permisele auto din Marea Britanie, fara valabilitate in UE dupa Brexit

Permisele auto din Marea Britanie ar putea să nu mai fie valabile în țările din Uniunea Europeana (UE) după Brexit, sugerează Comisia Europeană. Regula s-ar putea aplica și în cazul conducătorilor auto europeni care ar vrea conducă în Regatul Unit, după ce acesta va părăsi blocul comunitar, transmite ronews.co.uk, care citeaza The Telegraph.

Șoferii cu carnete britanice nu vor putea sa conducă pe continent dacă Uniunea Europeană nu le va recunoaște după Brexit sau daca nu se ajunge la o înțelegere pe aceasta tema, arată sursa citată.

În documentele Comisiei Europene privind ”consecințele faptului că Marea Britanie va deveni o țară terță în sectorul transporturilor rutiere” se arată că ”toate actualele drepturi, obligații si beneficii prevăzute prin lege vor fi sistate”.

Acest lucru înseamnă ”încetarea recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, documentelor de înregistrare a vehiculelor și certificatelor de competență profesională ale șoferilor”, se mai arată în document.

Related posts

Toate telefoanele mobile vor avea incarcator comun, in maxim 3 ani de zile

Bogdan

Theresa May si-a prezentat demisia, dar va ramane in functie pana cand partidul va desemna noul premier al Marii Britanii

Lucy Ionesco

Varianta Delta a Covid-19 care se răspândește cu rapiditate în Marea Britanie, privită cu îngrijorare de mai multe stat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult