11.1 C
România
26 februarie 2021
Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier
Externe

Permisele auto din Marea Britanie, fara valabilitate in UE dupa Brexit

Permisele auto din Marea Britanie ar putea să nu mai fie valabile în țările din Uniunea Europeana (UE) după Brexit, sugerează Comisia Europeană. Regula s-ar putea aplica și în cazul conducătorilor auto europeni care ar vrea conducă în Regatul Unit, după ce acesta va părăsi blocul comunitar, transmite ronews.co.uk, care citeaza The Telegraph.

Șoferii cu carnete britanice nu vor putea sa conducă pe continent dacă Uniunea Europeană nu le va recunoaște după Brexit sau daca nu se ajunge la o înțelegere pe aceasta tema, arată sursa citată.

În documentele Comisiei Europene privind ”consecințele faptului că Marea Britanie va deveni o țară terță în sectorul transporturilor rutiere” se arată că ”toate actualele drepturi, obligații si beneficii prevăzute prin lege vor fi sistate”.

Acest lucru înseamnă ”încetarea recunoașterii reciproce a permiselor de conducere, documentelor de înregistrare a vehiculelor și certificatelor de competență profesională ale șoferilor”, se mai arată în document.

Stiri pe aceeasi tema

Putin, avertisment dur pentru Turcia: Orice avion turc care va intra in Siria va fi doborat imediat de rachetele rusesti

Cristiana Petrariu Bota

MAKE AMERICA GREAT AGAIN! Planul lui Trump de a reface prestigiul SUA se axeaza pe securitate, economie si fiscalitate

Delia Ion

Viza in Marea Britanie pentru imigrantii cu varste sub 30 de ani. Masura se afla in analiza la Guvern

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult