5.9 C
România
23 septembrie 2021
IT/Stiinta

Perseidele fac spectacol pe cer in noaptea de 12 august 2016

Perseidele fac spectacol pe cer in august 2016! Activitatea Perseidelor va atinge punctul culminant in noaptea zilei de 12 august, in acest an fiind o activitate deosebita fata de ceilalti ani. Ploaia de meteoriti va putea fi admirata si din Romania, fara aparatura speciala. 

Perseidele debuteaza in fiecare an la mijlocul lunii iulie, iar apogeul fenomenului se inregistreaza in jurul datei de 12 august. Expertul american Bill Cooke a precizat ca, in loc de 80 de meteori pe ora, cati sunt de obicei, anul acesta vom putea vedea in jur de 150, chiar 200 de meteori pe ora.

Pasionatii de astronomie care vor sa vada perseidele trebuie sa se inarmeze cu rabdare si sa aleaga locuri fara lumina artificiala. De asemenea, orientarea trebuie sa fie catre nord-est. Ploaia de meteori poate fi admirata cu ochiul liber.

Următoarele curente de meteori sunt Orionidele şi Leonidele, dar acestea au o intensitate mai scăzută. În schimb, în luna decembrie, din emisfera noastră vor putea fi urmărite Geminidele, care au 60-80 meteori pe oră, o mare parte din ei fiind foarte strălucitori.

Te-ar putea interesa si: Scott Kelly, astronautul care a stat 1 an in spatiu, continua sa aiba probleme de sanatate

Stephen Hawking, previziuni despre viitor: Oamenii vor trai pe Marte in urmatorii 100 de ani

Stiri pe aceeasi tema

Modelele Samsung Galaxy S9 si Galaxy S9 Plus pot fi precomandate si in Romania

Delia Ion

Marie Curie, un personaj fascinant care a revolutionat fizica moderna si chimia, este singura cu premii Nobel in doua stiinte diferite

Cristiana Petrariu Bota

Pokemon Go, jocul care te plimba de nebun pe strazi, record de descarcari in toata lumea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult