Persoanele cu venituri, altele decat din salarii, pastreaza calitatea asigurat in sanatate pana pe 15 martie 2019

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 13, 2018 14:12

Persoanele cu venituri, altele decat din salarii, pastreaza calitatea asigurat in sanatate pana pe 15 martie 2019

Persoanele care obtin venituri din pensii, din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitatile agricole si din drepturi de proprietate intelectuala isi vor pastra calitatea de asigurat si dreptul la pachetul de baza in sistemul de sanatate pana la data de 15 martie 2019, a declarat joi prim-ministrul Viorica Dancila.

Premierul a explicat ce persoane isi vor pastra calitatea de asigurat si dreptul la pachetul de baza pana la data de 15 martie 2019, atunci cand se depun noile declaratii privind obligatiile de plata.

“Pentru a asigura continuitate in acordarea serviciilor de sanatate pentru persoanele fizice care obtin venituri altele decat cele din salarii, vom completa legislatia. Astfel, isi vor pastra calitatea de asigurat si dreptul la pachetul de baza pana la data de 15 martie 2019, atunci cand se depun noile declaratii privind obligatiile de plata, persoanele care obtin venituri din pensii, din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitatile agricole, silvicultura si piscicultura, din drepturi de proprietate intelectuala, din activitati independente in baza contractelor de activitate sportiva, din arenda, din asocieri cu persoane juridice contribuabili. Preintampinam, astfel, eventuale sincope in asigurarea serviciilor medicale pentru aceste categorii de persoane”, a precizat Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.