8.1 C
România
20 septembrie 2021
Casele de asigurari de sanatate, obligate sa incheie contract cu medicii specialisti, in baza caruia sa elibereze certificate de concediu medical, bilete de trimitere si retete gratuite si compensate
Social

Persoanele cu venituri, altele decat din salarii, pastreaza calitatea asigurat in sanatate pana pe 15 martie 2019

Persoanele care obtin venituri din pensii, din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitatile agricole si din drepturi de proprietate intelectuala isi vor pastra calitatea de asigurat si dreptul la pachetul de baza in sistemul de sanatate pana la data de 15 martie 2019, a declarat joi prim-ministrul Viorica Dancila.

Premierul a explicat ce persoane isi vor pastra calitatea de asigurat si dreptul la pachetul de baza pana la data de 15 martie 2019, atunci cand se depun noile declaratii privind obligatiile de plata.

„Pentru a asigura continuitate in acordarea serviciilor de sanatate pentru persoanele fizice care obtin venituri altele decat cele din salarii, vom completa legislatia. Astfel, isi vor pastra calitatea de asigurat si dreptul la pachetul de baza pana la data de 15 martie 2019, atunci cand se depun noile declaratii privind obligatiile de plata, persoanele care obtin venituri din pensii, din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitatile agricole, silvicultura si piscicultura, din drepturi de proprietate intelectuala, din activitati independente in baza contractelor de activitate sportiva, din arenda, din asocieri cu persoane juridice contribuabili. Preintampinam, astfel, eventuale sincope in asigurarea serviciilor medicale pentru aceste categorii de persoane”, a precizat Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Stiri pe aceeasi tema

Alexander Adamescu poate fi extradat in Romania, au decis judecatorii din Marea Britanie

Ioana Badulescu

Curse aeriene anulate pe Aeroportul Otopeni. Zborurile spre Istanbul si Moscova, anulate pe 17 ianuarie 2016

Cristiana Petrariu Bota

Raport ingrijorator al UE: Suntem cei mai bolnavi si murim mai devreme cu 6 ani fata de media UE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult