Breaking News Social

Persoanele peste 65 de ani vor avea la dispozitie alte intervale orare pentru a iesi din casa

Se schimba intervalele orare cand persoanele cu varsta de peste 65 de ani pot iesi din casa. Potrivit anuntului facut, luni, de presedintele Klaus Iohannis, persoanele cu varsta de peste 65 de ani vor avea a dispozitie mai multe ore pentru a iesi din casa, pentru cumparaturi sau pentru a face miscare in jurul locuintei. 

Astfel, varstnicii vor putea iesi din casa dimineata, in intervalul 07-11 si seara, intre orele 19 si 22, a spus seful statului.  O noua ordonanta militara in acest sens va fi data astazi. 

Astfel, varstnicii vor avea de acum la dispozitie doua intervale orare: dimineata intre ore 7.00 si 11.00 si seara intre 19.00 si 22.00. „Avand in vedere ca vremea se incalzeste si ca intervalul a fost considerat prea scurt, vor fi doua intervale zilnice.

Persoanele peste 65 de ani vor putea iesi dimineata intre orele 07.00 si 11.00 si seara de la 19.00 la 22.00, fie pentru cumparaturi, fie pentru miscare in jurul casei sau al blocului”, a spus Klaus Iohannis.

In continuare va fi nevoie ca aceste persoane sa completeze o declaratie pe proprie raspunde in care sa motiveze necesitatea deplasarii. Declaratiile vor disparea abia dupa 15 mai cand vor fi relaxate masurile restrictive.

Pana in prezent, persoanele peste 65 de ani avea la dispozitie doar doua ore pentru a iesi din casa pentru cumparaturi si activitatea fizica: intre orele 11 si 13.

Circulatia persoanelor peste 65 ani era permisa si in afara intervalului 11-13 doar daca se facea in interes profesional sau in interes agricol.

Decizia de modificare de prelungire a numarului de ore si de modificare a intervalului vine in contextul in care in supermarketuri sau in pietele agroalimentare au fost mai multe zile in care s-au creat aglomeratii, in special in intervalul orar destinat persoanelor peste 65 de ani.

Stiri pe aceeasi tema

Romania a castigat patru medalii de aur si cinci de argint la Campionatele Europene de haltere

Delia Ion

Guvernul Grindeanu a primit votul de investitura in Parlament. Premierul a promis ca va pune in practica „toate masurile prezentate de PSD”

Delia Ion

Dr. Iosif Koszeghi, medic chirurg la Spitalul Judetean Neamt, a murit dupa ce s-a infectat cu coronavirus

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult