Personalul medical de la stat nu ar trebui sa lucreze si la privat, considera Raed Arafat: Nu stii daca deserveste interesul pacientilor corect sau ii plimba intre cele doua sectoare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 8, 2018 17:11

Personalul medical de la stat nu ar trebui sa lucreze si la privat, considera Raed Arafat: Nu stii daca deserveste interesul pacientilor corect sau ii plimba intre cele doua sectoare

Personalul medical care lucreaza la stat nu ar trebui sa fie angajat si la privat, considera seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat. “Nu stii daca deserveste interesul pacientilor corect sau ii plimba intre cele doua sectoare pentru a-i face sa plateasca cat mai mult”, sustine Raed Arafar. In opinia sa, interdictia personalului medical de a lucra simultan in sectorul public si privat este una dintre cele mai importante masuri care trebuie luate în sistemul sanitar romanesc, cumulat cu majorarile veniturilor personalului din sanatate.

“Pasul de a creşte veniturile personalului din sănătate este unul foarte important însă acesta trebuie să vină şi cu alte măsuri, una şi cea mai importantă din punctul meu de vedere este delimitarea sectorului privat comercial de cel public şi stabilirea unor reguli foarte clare care să ajungă chiar şi la interdicţia de a lucra simultan în ambele sectoare, neştiind niciodată dacă medicul sau asistentul este loial locului de muncă din sectorul public şi dacă într-adevăr acesta deserveşte interesul pacienţilor corect sau încearcă să-i plimbe între cele două sectoare şi să-i facă să plătească cât mai mult posibil fără a ţine cont de posibilităţile lor şi problemele lor”, sustine Raed Arafat.

Acesta a mai declarat că problema României, o țară în care finanţarea sistemului sanitar este cu mult sub media europeană/cap locuitor, este faptul că banii alocaţi sistemului sanitar nu sunt folosiţi foarte bine pentru acoperirea necesităţilor populaţiei, ci au de câștigat furnizorii de servicii de sănătate.

Raed Arafat mai spune că pentru acoperirea costurilor sectorului comercial pot fi încurajate asigurările private complementare, care să nu concureze cu sectorul public.

loading...
loading...

1 Comment

  1. Grig aprilie 8, 20:35

    Si daca „Nu stii daca deserveste interesul pacientilor corect sau ii plimba intre cele doua sectoare pentru a-i face sa plateasca cat mai mult”, de ce nu aplici prezumtia aia de nevinovatie si presupui, automat ca vor sa-i jupoaie? Ca doar de asta propui ca medicii, sa nu lucreze decat la stat.

    Reply to this comment