11.3 C
România
25 februarie 2021
Epidemia de Pesta Porcina Africana (PPA) izbucnita vara aceasta in Romania ar fi putut fi evitata
Social

Pesta porcina a ajuns in cea mai mare crescatorie din Romania. 140.000 de porci urmeaza sa fie sacrificati

Virusul pestei porcine a fost confirmat în cea mai mare crescătorie din România, respectiv la Gropeni, in judeţul Brăila. Circa 140 de mii de porci urmează să fie sacrificaţi începând de luni, iar cadavrele vor fi îngropate sau incinerate.

Complexul de la Gropeni cuprinde trei ferme şi este cel mai mare din ţară şi al doilea din Europa.

Potrivit directorului DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, rezultatele trimise vineri dimineaţă la laboratorul naţional de referinţă au indicat prezenţa virusului pestei porcine la animalele de la crescătoria de la Gropeni, unde se află un efectiv de 135 de mii-140 de mii de animale.

”De luni, începe eutanasierea tuturor animalelor. E o acţiune de lungă durată, care se va desfăşura pe durata a trei săptămâni, o lună. Cadavrele vor fi îngropate sau incinerate, se va merge alternativ, în incinta complexului”, a declarat Drăgan, citat de News.ro.

Brăila era înainte de declanşarea epidemiei de pestă porcină africană al doilea judeţ după Timişoara, în ceea ce priveşte efectivele de porcine crescute în ferme şi gospodării.

Stiri pe aceeasi tema

AVEREA LUI MIRCEA BASESCU, pusa sub sechestru de DNA

6 din 49, 7 noiembrie 2013: Un nou report de peste 1 milion de euro

Bogdan

Cum tinem tinerii medici in tara? Propunere: Absolventii sa fie obligati sa lucreze in tara dupa terminarea facultatii

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult