Politica

Petre Roman: PSD e un partid care dauneaza grav sanatatii natiunii prin promovarea oamenilor fara calitate si experienta

Fostul premier Petre Roman noteaza, intr-un articol publicat in Cotidianul, ca un partid precum PSD, care in mod permanent se sustine cu oameni loiali, dar cel mai des incompetenti, este un partid care „dauneaza grav sanatatii“ natiunii prin promovarea voluntara a oamenilor fara calitate si fara experienta.

Redam mai jos un fragment din textul semnat de Petre Roman.

„Ne-am obișnuit deja cu prezența inteligenței artificiale în lumea de azi, inteligență indusă de știință în roboți, dispozitive, aparate și sisteme care să lucreze în favoarea oamenilor și, astfel, oamenii să nu mai intervină cu erorile și alegerile lor subiective.

În România însă s-a instalat o guvernare – numele prim-ministrului nu prea contează, de vreme ce am avut trei într-un an – care a indus în societate nu inteligența, ci incompetența. O răsturnare la 180°. Cei trei piloni ai unei guvernări normale, adică regimul de fiscalitate, cel de salarizare și cel al pensiilor, sunt supuşi la presiunea absurdă a modificărilor permanente și haotice.

Pe acest drum, pericolul, precum în fizica materiei, este ruptura. Fac această afirmație gravă pentru că incompetența în guvernarea țării nu pare să mai fie astăzi, cât de cât, echilibrată de celulele de rutină mai profesionale din interiorul ministerelor și altor administrații publice. Avem incompetență indusă în pârghiile birocratice ale statului prin faptul de netăgăduit al plasării în aceste servicii a multor „preferați“ ai partidelor. Un partid – acum PSD – aflat la cârma țării, care în mod permanent se susține cu oameni loiali (poate), dar cel mai des incompetenți, pe care îi promovează în funcții (mari și mici) administrative, e un partid care „dăunează grav sănătății“ națiunii prin promovarea voluntară (artificială, iar nu obiectivă) a oamenilor fără calitate și fără experiență.

Rezultatul e golirea instituțiilor de oameni capabili și umplerea lor cu oameni lipsiți de sentimentul răspunderii, căci n-au avut vreun parcurs profesional real, ci doar unul în partid”.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul Cotidianul

Stiri pe aceeasi tema

Florin Citu are sanse sa ajunga premier. Surse: PNL va vota guvernul, iar PSD va asigura eventualele voturi lipsa

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta si ministrii Finantelor, Muncii si Educatiei vor discuta despre majorarea salariilor din invatamant

Cristiana Petrariu Bota

Raportul MCV pentru Romania este cel mai dur din ultimii 10 ani. Draft CE: Lupta anticoruptie a scazut dramatic, activitatea DNA este intr-un declin dramatic

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult