Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Politica

Petre Roman da Parlamentul in judecata

Petre Roman a dat Parlamentul in judecata, dupa ce a ramas fara mandatul de deputat. Fostul premier isi da fostii colegi din Camera Deputatilor in judecata pentru decizia de a-i revoca mandatul de parlamentar. In prealabi, Petre Roman a trimis la Camera o plangere in care precizeaza ca va actiona in judecata forul legislativ, in cazul in care Curtea de Apel ii da dreptate, scriu site-urile de stiri.

„Nu exista o sentinta judecatoreasca ce sa se fi pronuntat asupra existentei starii de incompatibilitate care face obiectul de evaluare al ANI, prin urmare presedintele Camerei Deputatilor nu putea nici sa ia act de situatia de incetare a mandatului de deputat si nici sa constate starea de incompatibilitate pana la solutionarea definitiva a contestatiei impotriva raportului ANI”, se arata in plangerea lui Petre Roman.

„Am avut pe ordinea de zi o plangere prealabila, depusa de Petre Roman, in care ne instiinteaza ca, in cazul in care va fi procesul dansului repus pe rol, ne va da in judecata cu privire la hotararea de vacantare a postului de deputat. Am trimis-o pentru informare catre Comisia juridica. Domnul Roman spune ca va da in judecata Camera Deputatilor, iar Camera va fi reprezentata juridic prin Comisia juridica ce ne va informa cu privire la acest caz creat. Putem spune ca avocatii domnului Petre Roman au gasit aceasta procedura sa ne instiinteze ca, in cazul in care procesul dansului va fi repus pe rol, atunci va ataca in instanta hotararea Camerei”, a declarat la randul sau secretarul Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu, la finalul sedintei Biroului permanent.

Deputatul PNL Petre Roman si-a pierdut mandatul de parlamentar, pe 9 februarie, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a luat act de incetarea acestuia, dupa ramanerea definitiva a sesizarii ANI privind incompatibilitatea fostului premier.

ANI a solicitat inca din data de 12 ianuarie revocarea lui Petre Roman dupa ce acesta nu a contestat in termen raportul de incompatibilitate la instanta prevazuta de lege. De asemenea, in prima zi a noii sesiuni parlamentare, ANI a solicitat din nou revocarea lui Petre Roman.

Stiri pe aceeasi tema

Profesor Radu Carp: Revizuirea hotararilor judecatoresti definitive prin OUG ar contraveni principiului securitatii raporturilor juridice, asa cum este definit de CEDO

Ioana Badulescu

PENSII SPECIALE: Ce se intampla cu legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu: George Maior nu mai poate reprezenta Romania ca ambasador SUA. Maine va fi chemat la Comisia de supraveghere a SRI

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult