9.7 C
România
23 septembrie 2021
Petre Toba
Social

Petre Toba si Florentin Pandele au plagiat in lucrarile de doctorat, a decis CNATDCU

Petre Toba si Florentin Pandele au plagiat in lucrarile lor de doctorat, a decis consiliul general al CNATDCU. In favoarea deciziei de a li se retrage titlurile de doctori au votat 36 de membri, fiind consemnat un singur vot impotriva.

Astfel, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis miercuri, cu 36 de voturi pentru si unul impotriva, ca fostul ministru Petre Toba si primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat in lucrarile de doctorat.

Comisiile de specialitate din CNATDCU dadusera verdicte de plagiat „masiv” atat in cazul tezei de doctorat a lui Petre Toba, cat si in cazul lui Florentin Pandele. Petre Toba a depus o plangere penala impotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU.

CG al CNATDCU va propune retragerea titlului de doctor in cazul celor doi, propunerea ajungand, potrivit procedurii, la ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, care ar urma să semneze ordinul de retragere a titlurilor. Ulterior, potrivit legii, cei doi pot cere revocarea ordinului la Ministerul Educatiei dupa care se pot adresa instantei de contencios administrativ.

Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne în Cabinetul Cioloş, este pe lista demnitarilor asupra cărora există suspiciuni că şi-ar fi plagiat lucrările de doctorat. Potrivit informaţiilor apărut în spaţiul public, acesta ar fi copiat din diverse lucrări peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat „Poliția Română – Forță de stabilitate și securitate. Optimizarea managementului cooperării internaționale în vederea combaterii amenințărilor neconvenționale”. Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit la data de 01 septembrie că Tobă nu a plagiat, propunerea specialiștilor fiind de păstrarea a titlului de doctor. Ulterior, la începutul lunii septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins raportul comisiei de lucru, fiind întrunită o altă comisie care a stabilit că a plagiat.

De menționat și că Petre Tobă a depus, luni, la Parchetul General, o plângere penală împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au votat constituirea ultimei comisii tehnice în cazul doctoratului său, dar şi a membrilor acesteia din urmă şi acuză un posibil abuz în serviciu, au declarat surse judiciare.

În ceea ce îl priveşte pe primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, verificările au fost demarate în urma unei analize realizată de PressOne în care se susținea că peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare – „România și noile provocări generate de integrarea europeană” – semnată şi susţinută la Universitatea Naţională de Apărare (UNAp) în 2008 este copiată din alte surse. Este vorba despre cel de-al doilea doctorat al lui Florentin Pandele, după cel obţinut în noiembrie 2007 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. La fel ca în cazul lui Petre Toba, prima comisie de lucru a stabilit că acesta nu a plagiat însă la începutul lunii septembrie Consiliul General al CNATDCU a respins raportul acestia, fiind întrunită o altă comisie care a stabilit că a plagiat.

Stiri pe aceeasi tema

Virusul gripal a ucis a 10-a persoana in Romania, in spitalele din toata tara a fost limitat accesul vizitatorilor. Bulgaria se confrunta cu o epidemie

Cristiana Petrariu Bota

Primul abonament pentru service auto din Romania, lansat de Tiriac Auto

Bogdan

Austria a anuntat ca sustine candidatura lui Kovesi la sefia Parchetului European

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult