Lumea Facebook

Petru Bogatu, scrisoare deschisa catre jurnalista Natalia Morari: Bolnavi sunt cei care la Moscova nu s-au tratat inca de obsesiile imperiale

De profesie analist politic, jurnalist, scriitor si profesor la Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova, Petru Bogatu a postat, sambata, pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisa pentru Natalia Morari. Pornind de la remarca jurnalistei Natalia Morari, care a scris pe blogul ei ca poporul moldovean ar fi bolnav, comentand astfel o afirmatie potrivit careia „victoria Zinaidei Greceanii ar fi a doua venire a rusilor”, Petru Bogatu admite pozitia jurnalistei, insa subliniaza:

„Mai bolnavi însă sunt cei care guvernează astăzi fosta metropolă, împiedicând deliberat vindecarea foştilor vasali. Cei care la Moscova şi în întreaga Rusie nu s-au tratat încă de obsesiile imperiale şi continuă să aibă ticuri revanşare. Cei care visează la o nouă sovietizare, băgându-şi piciorul în toate normele internaţionale”.

HotWeek.ro va prezinta mai jos continutul scrisorii deschise adresate de Petru Bogatu catre Natalia Morari:

Scrisoare deschisă pentru Natalia Morari

Jurnalista Natalia Morari susţine pe blogul ei că am fi bolnavi. Indignată de o afirmaţie de pe site-ul AŞM, potrivit căreia „victoria Zinaidei Greceanîi în ziua de 28 iunie ar fi a doua venire a ruşilor», ea scrie: „suntem bolnavi, profund bolnavi – și cei care fac asemenea apeluri, și cei care le aplaudă.”

De bună seamă, suntem bolnavi. Suferim, pentru că ne sângerează amintirile. Ne dor cumplit rănile ocupaţiei sovietice care încă nu s-au cicatrizat.

Hemoragia memoriei, pe cale să se oprească, s-a înteţit odată cu anexarea Crimeii şi declanşarea războiului Rusiei contra Ucrainei. Suntem bolnavi în măsura în care sunt afectate şi alte foste colonii, ameninţate la ora actuală cu o nouă cotropire.

Mai bolnavi însă sunt cei care guvernează astăzi fosta metropolă, împiedicând deliberat vindecarea foştilor vasali. Cei care la Moscova şi în întreaga Rusie nu s-au tratat încă de obsesiile imperiale şi continuă să aibă ticuri revanşare. Cei care visează la o nouă sovietizare, băgându-şi piciorul în toate normele internaţionale.

Stiri pe aceeasi tema

Este important ca femeile sa urineze dupa o partida de sex

Delia Ion

VAGIN LARG vs VAGIN STRAMT. Mituri spulberate despre organul genital feminin

Delia Ion

Iulian Capsali – Daca Grecia ar iesi din imbratisarea Troicai, toti sclavii idolatri ai Europei ar afla ca se poate si altfel

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult