5.9 C
România
29 octombrie 2020
Lumea Facebook

Petru Bogatu, scrisoare deschisa catre jurnalista Natalia Morari: Bolnavi sunt cei care la Moscova nu s-au tratat inca de obsesiile imperiale

De profesie analist politic, jurnalist, scriitor si profesor la Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova, Petru Bogatu a postat, sambata, pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisa pentru Natalia Morari. Pornind de la remarca jurnalistei Natalia Morari, care a scris pe blogul ei ca poporul moldovean ar fi bolnav, comentand astfel o afirmatie potrivit careia „victoria Zinaidei Greceanii ar fi a doua venire a rusilor”, Petru Bogatu admite pozitia jurnalistei, insa subliniaza:

„Mai bolnavi însă sunt cei care guvernează astăzi fosta metropolă, împiedicând deliberat vindecarea foştilor vasali. Cei care la Moscova şi în întreaga Rusie nu s-au tratat încă de obsesiile imperiale şi continuă să aibă ticuri revanşare. Cei care visează la o nouă sovietizare, băgându-şi piciorul în toate normele internaţionale”.

HotWeek.ro va prezinta mai jos continutul scrisorii deschise adresate de Petru Bogatu catre Natalia Morari:

Scrisoare deschisă pentru Natalia Morari

Jurnalista Natalia Morari susţine pe blogul ei că am fi bolnavi. Indignată de o afirmaţie de pe site-ul AŞM, potrivit căreia „victoria Zinaidei Greceanîi în ziua de 28 iunie ar fi a doua venire a ruşilor», ea scrie: „suntem bolnavi, profund bolnavi – și cei care fac asemenea apeluri, și cei care le aplaudă.”

De bună seamă, suntem bolnavi. Suferim, pentru că ne sângerează amintirile. Ne dor cumplit rănile ocupaţiei sovietice care încă nu s-au cicatrizat.

Hemoragia memoriei, pe cale să se oprească, s-a înteţit odată cu anexarea Crimeii şi declanşarea războiului Rusiei contra Ucrainei. Suntem bolnavi în măsura în care sunt afectate şi alte foste colonii, ameninţate la ora actuală cu o nouă cotropire.

Mai bolnavi însă sunt cei care guvernează astăzi fosta metropolă, împiedicând deliberat vindecarea foştilor vasali. Cei care la Moscova şi în întreaga Rusie nu s-au tratat încă de obsesiile imperiale şi continuă să aibă ticuri revanşare. Cei care visează la o nouă sovietizare, băgându-şi piciorul în toate normele internaţionale.

Stiri pe aceeasi tema

Este important ca femeile sa urineze dupa o partida de sex

Delia Ion

MASTURBARE FEMEI. Sarah: Ma masturbez cu gandul la bani si la prajituri!

Delia Ion

Remus Vulpescu: Am vrut sa cresc salariile unor oameni ca Octavian Chiriac si nu mi s-a aprobat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult