Petru Iuga si Orchestra de Camera Radio readuc virtuozitatea lui Paganini intr-un concert extraordinar la Sala Radio
Muzica

Petru Iuga si Orchestra de Camera Radio readuc virtuozitatea lui Paganini intr-un concert extraordinar la Sala Radio

Paganini ne duce cu gândul la virtuozitate şi totodată cu gândul la vioară. Miercuri 14 decembrie vom avea marea surpriză să ascultăm un Paganini, dar nu şi o vioară, ci un contrabas. Cum se face ca piesa scrisă pentru cel mai mic instrument cu coarde să fie interpretată la cel mai mare instrument cu coarde? Nu cu uşurintă! Dar cu mult studiu şi talent solistul Pentru Iuga ne va demonstra că nu este imposibil.

Virtuozitatea lui Paganini la contrabas este propunerea pe care o face publicului contrabasistul de origine română Petru Iuga, care va prezenta la Sala Radio miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, un concert în care, alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Tiberiu Oprea, va interpreta Fantezia Moise, variaţiuni pe o temă de Rossini, în varianta pentru contrabas şi orchestră de N. Paganini şi Variaţiuni pe o temă Rococo, op. 33, în varianta pentru contrabas şi orchestră de P. I. Ceaikovski.

Programul concertului se va încheia tot cu Ceaikovski – Serenada în Do major pentru orchestră de coarde op. 48 sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro .

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com .

În prezent Petru Iuga este profesor la Universitatea de Muzică şi Arte din Mannheim, Germania. A început studiile muzicale în ţara natală, România, iar mai apoi a fost selecţionat de către Yehudi Menuhin să ia parte din „Academia Internaţională de Muzică Menuhin” din Gstaad, Elveţia. Au urmat cursurile Facultăţii de Arte din Berna şi ale Conservatorului Naţional Superior de Muzică din Paris. După terminarea studiilor a devenit membru al Ansamblului Orchestral din Paris şi şef de partidă în Orchestra de Cameră München. Deasemenea în aceeaşi perioadă Petru a fost cotrabasist solo invitat cu Orchestra Simfonică din Londra.

A câştigat numeroase premii la concursuri internaţionale dintre care amintim, premiul I la Concursul Internaţional de Contrabas din Markneukirchen, Germania (1999) şi premiul I la Concursul Internaţional de Contrabas din Capbreton, Franţa (2001).

Petru Iuga a fost solist alături de orchestre importante din Europa, iar în 2009 a înregistrat un CD alături de Carmina Quartet.

Stiri pe aceeasi tema

Orchestra de Camera Radio si Corul Academic Radio vor concerta cu casa inchisa intr-un spectacol – poveste cu 2 Vibes Symphony

Ioana Badulescu

Mihai Traistariu a lansat o piesa noua: Iau vara la misto. VIDEO

Bogdan

The Humans va reprezenta Romania la Eurovision 2018, care se va desfasura la Lisabona in luna mai. VIDEO

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult