10.1 C
România
27 februarie 2021
Pilonul 2 de pensii nu se desfiinteaza, dar Ministerul Muncii vrea sa-l faca optional
Social

Pilonul 2 de pensii nu se desfiinteaza, dar Ministerul Muncii vrea sa-l faca optional

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a dat asigurari miercuri ca nu se desfiinteaza pilonul 2 de pensii, dar a precizat ca este in analiza posibilitatea ca fiecare persoana sa poata sa aleaga daca vrea sau nu sa cotizeze la acest pilon.

„Nu este niciun fel de modificare fata de ceea ce am comunicat acum trei luni si eu, si domnul presedinte Liviu Dragnea, in sensul ca nu se desfiinteaza acest pilon 2 de pensii, nici nu am avea cum sa facem acest lucru, doar ca analizam la ora actuala posibilitatea ca fiecare persoana sa poata sa opteze, adica sa nu mai fie o obligatie prin lege ca persoana sa fie si la pilonul 1, si la pilonul 2 de pensii si sa-i dam posibilitatea sa opteze”, a explicat Vasilescu la Palatul Parlamentului, intrebata care este viziunea sa in legatura cu pilonului 2 de pensii.

Ministrul Muncii a adaugat ca si ea a optat la vremea respectiva doar pentru pilonul 1.

„Asa este corect. Eu, la vremea respectiva, asa am facut. Eram exact intre varsta de 34 si 35 de ani, in acel an s-a putut opta, nu am fost redistribuita direct la pilonul 2 – asa cum spunea astazi un personaj din Parlament care nu avea cum sa cunoasca situatia mai bine decat mine – si eu, la vremea respectiva, am optat sa raman doar la pilonul 1 de pensii, pe considerentul ca niciodata statul nu poate sa dea faliment. Cand vorbim de firme private, este cu totul alta discutie, dar eu va invit sa asteptati aceasta initiativa, ca sa vedeti despre ce este vorba cu certitudine. Ca si concluzie: nu se desfiinteaza pilonul 2 de pensii”, a mentionat ea.

Olguta Vasilescu a mai precizat ca va prezenta cifre care sa arate celor interesati cat de eficient sau ineficient este pilonul 2 de pensii.

Stiri pe aceeasi tema

Cursele Bucuresti – Bruxelles au fost anulate, doar cele low-cost sunt functionale pe Aeroportul Charleroi

Cristiana Petrariu Bota

Elan Schwartzenberg: Grupul Monaco mi se pare zero barat ca influenta fata de Coldea, Kovesi si Iohannis

Ioana Badulescu

Elan Schwartzenberg: Realitatea TV a fost furata de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, prin falsificarea semnaturii mele

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult