Nu mai sunt bani de pensii si salarii, sustine presedintele Comisiei economice din Senat: Guvernul traieste pe datorie!
Breaking News

Pilonul II de pensii nu se mai desfiinteaza. Premierul il contrazice pe ministrul Finantelor: A fost o eroare!

Pilonul II de pensii nu se mai desfiinteaza. Premierul Mihai Tudose il contrazice pe ministrul Finantelor, Ionut Misa, afirmand ca pilonul II de pensii nu se desfiinteaza si ca a fost o eroare. Cu cateva ore inainte, Ionut Misa a susţinut că Pilonul II de pensii care administrează active de aproape 40 miliarde de lei va fi desfiinţat, iar banii vor fi returnaţi contribuabililor. Ba chiar acesta a explicat procedura. 

„Nu se desfiinteaza. Eu nu stiu de ce a spus o să il întreb. Cum să spuna asa ceva? Nu se desfiinţează punct”, a precizat prim-ministrul Tudose.

Ministrul finanţelor insistasencă această măsură nu reprezintă o naţionalizare a fondurilor de pensii private, însă amintim că în luna aprilie compania NN şi-a avertizat clienţii că o astfel de iniţativă va fi adoptată. În acel moment fondul respective de pensii au privit eventuala decizie, confirmată astăzi drept o naţionalizare.

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, a insistat că această măsură nu reprezintă o naţionalizare a fondurilor de pensii private, însă amintim că în luna aprilie compania NN şi-a avertizat clienţii că o astfel de iniţativă va fi adoptată. În acel moment fondul respective de pensii au privit eventuala decizie, confirmată astăzi drept o naţionalizare.

Contribuabilii vor opta între posibilitatea de a le administra statul și să le ofere o pensie sau să fie un privat care să le ofere acest lucru”, a declarat după audierile din comisie, ministrul Finanţelor, Ionuț Mișa.

„La nivelul Pilonului II de pensii astăzi sunt acumulate 40 miliarde lei. Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care ar primi-o astăzi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună”, a spus Ionuț Mișa la audieri.

Această intenție a noului guvern reprezintă o schimbare radicală de optică față de acum câteva luni, când această idee, a naționalizării Pilonului II de pensii, a dat naștere unui adevărat scandal, în care a fost implicată compania NN. Aceasta își avertizase clienții că fondurile private de pensii sunt luate în calcul pentru o naționalizare. Puterea, în frunte cu Liviu Dragnea, a reacționat atunci virulent, iar scandalul s-a lăsat cu amendarea companiei NN și cu solicitarea revocării șefului ASF, Mișu Negrițoiu.

Stiri pe aceeasi tema

Premierul Victor Ponta si-a depus mandatul dupa protestele de strada

Cristiana Petrariu Bota

Francul elvetian a sarit de 4,5 lei. BNR: Unele banci ar putea intra in faliment daca vom impune conversia creditelor

Cristiana Petrariu Bota

OUG privind modificarea Codului Fiscal va primi unda verde de la Guvern in sedinta de miercuri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult