Social

Pilotul disparut al planorului decolat de la Ghimbav inca nu a fost gasit. MAI continua cautarile

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informeaza ca pilotul planorului dispărut in data de 6 august nu a fost gasit, drept urmare cautarile vor continua și duminică, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională Gabriel Oprea, acestea urmând a fi extinse și în județul Buzău.

Conform sursei citate, decizia a fost luată în urma ședinței operative care a avut loc la nivelul punctului de comandă înaintat din județul Brașov și a analizelor efectuate la Centrul Național de Conducere Integrată din MAI. La ședința operativă care a avut loc în seara zilei de sâmbătă au participat reprezentanții tuturor forțelor implicate în acțiunile de căutare din ultimele 48 de ore — pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, piloți civili ai Aeroclubului României și voluntari.

Totodată, având în vedere că sâmbătă echipele de salvatori au primit din partea unui cetățean mai multe fotografii realizate în ziua de joi, în județul Brașov, care surprindeau un planor aflat în zbor, pentru verificarea zonei respective duminică vor avea loc mai multe căutări terestre și aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante și motoparapante, care pot zbura la joasă înălțime, precizează comunicatul de presă.

La acțiunile de duminică participă aproximativ 900 de forțe aparținând MAI, MApN, Salvamont, Direcțiilor Silvice, Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și voluntari. Pompierii detașați în sprijinul forțelor care acționează în județele Brașov, Dâmbovița, Prahova și Argeș vor rămâne mobilizați și duminică. La operațiunile de căutare aeriană participă 5 elicoptere ale MAI și MApN și 5 avioane ale Aeroclubului României.

Operațiunile aeriene și cele de la sol sunt monitorizate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, vicepremierul Gabriel Oprea fiind informat permanent de derularea acestora.

Conform MAI, în cursul zilei de sâmbătă, în operațiunea de căutare au fost implicate 850 de forțe și 12 aeronave.

În seara zilei de 6 august, în jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Stiri pe aceeasi tema

Restaurantele vor fi deschise in toamna dupa modelul Germaniei, crede Alexandru Rafila

Cristiana Petrariu Bota

Primul spital online din Europa, lansat de medici români. O consultaţie durează 15 minute şi costă 85 de lei.

Teodora Badescu

Cum se procedeaza in caz de deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Protocolul prevede reguli stricte pentru firmele de pompe funebre si la inmormantari

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult