3.1 C
România
21 februarie 2024
Plaja Sulina si plaja Sf. Gheorghe nu sunt autorizate pentru imbaiere. Turistii pot opta pentru Gura Portitei
Turism

Plaja Sulina si plaja Sf. Gheorghe nu sunt autorizate pentru imbaiere. Turistii pot opta pentru Gura Portitei

Turistii care ajung in judetul Tulcea sunt atentionati ca plaja Sulina si plaja Sf. Gheorghe nu sunt autorizate sanitar pentru imbaiere, turistii avand la dispozitie plajele de la Gura Portitei si Lacul Ciuperca, acestea din urma fiind singurele zone de imbaiere din judet autorizate sanitar.

Desi aduna in fiecare vara sute de turisti, plajele de la Sf. Gheorghe si Sulina nu figureaza pe lista locurilor autorizate sanitar pentru imbaiere.

Totusi, cei de la Radio Constanta subliniaza ca DSP monitorizeaza calitatea apei de imbaiere si pana acum probele s-au incadrat in standarde.

Turistii care se gandesc sa se racoreasca in apele Dunarii sunt avertizati sa nu se incumete, deoarece fluviul poate fi foarte periculos chiar si pentru inotatorii cu experienta.

Plaja Sulina

Situata la aproximativ 3km de orasul Sulina, poti ajunge pe jos in 20-30 de minute, sau cu maxi-taxi, pe un drum ce seamana cu un drum prin preerie. Nisipul este fin, apa marii este mica ca adancime pana in larg si este foarte limpede, lipsita de alge.

Plaja Sulina, este o zona de importanta ecologica, aici se dezvolta volbura de nisip, o planta de pe lista rosie a speciilor protejate. Se ajunge cu un mijloc de transport naval din Tulcea pana in localitatea Sulina si apoi la picior sau cu maxi-taxi pana la plaja.

Plaja Sf. Gheorghe

Situata la aproximativ 3km de localitatea Sfantu Gheorghe, plaja inca pastreaza farmecul unui loc virgin, putin batut de piciorul omului, lucru datorat oarecum de accesul dificil pana in localitate. Din Sfantu Gheorghe poti ajunge pe jos pana la plaja, in aproximativ 20-30 minute sau cu “trocariciul”, contra cost, un tractor cu remorca special amenajata pentru transport persoane.

Turistii ce viziteaza aceasta plaja, se grupeaza pe portiunea de la malul marii din dreptul drumului de acces. Aici se poate bea un suc sau o bautura la rece de la vanzatorii ambulanti ce vin pe plaja. Mergand inspre dreapta pe plaja, ajungi la gura de varsare a bratului Sfantu Gheorghe in Marea Neagra. Mergand inspre stanga, ai km intregi de plaja virgina, acoperita cu nisip fin, asa cum nu mai gasesti pe litoralul romanesc.

Related posts

O colonie de pinguini din Antarctica s-a diminuat cu 90% din cauza unui iceberg gigant

Lucy Ionesco

China a construit un aeroport gigantic sub forma de stea de mare langa Beijing

Lucy Ionesco

TURIST IN BANAT! Vizitati Ochiul Beiului, lacul de un albastru fermecator din Parcul Cheile Nerei

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult