Planul masonilor, deconspirat inainte de moartea lui Ceausescu. VIDEO
Social

Planul masonilor, deconspirat inainte de moartea lui Ceausescu. VIDEO

Planul masonilor ar fi fost deconspirat chiar de fostul dictator, Nicolae Ceausescu, inainte de moara. Potrivit unor dezvaluiri care ar fi fost facute la acea vreme de Nicolae Ceausescu, FMI a vrut sa saraceasca Romania inainte de 1989: „planul propus de catre FMI pentru plata datoriilor Romaniei prevedea masuri de austeritate atat de drastice incat a fost refuzat de conducerea de atunci a Romaniei, fiind inlocuit cu un program propriu”.

Ceausescu sustinea intr-un interviu inainte sa moara ca poporul este adevaratul stapan si va ramane vesnic stapan, pe destinele sale, si pe bogatiile tarii.

Cozile impuse de F.M.I.:

“FMI a vrut sa-i saraceasca pe romani inainte de ’89, pentru a-i scoate in strada”.

“Din studiile efectuate la vremea aceea la Institutul de Cercetare al Europei Libere, studii care se pot consulta la arhiva Universitatii Central Europene de la Budapesta, reiese clar ca planul propus de catre FMI pentru plata datoriilor Romaniei prevedea masuri de austeritate atat de drastice incat a fost refuzat de conducerea de atunci a Romaniei, fiind inlocuit cu un program propriu care, desi mai putin sever decat cel preconizat de FMI, a fost responsabil pentru saracia si lipsurile pe care le-au indurat oamenii pana in 1989.”

Annely Ute Gabanyi argumenteaza, bazandu-se pe cercetarile si analizele pe care le-a facut, ca regimul Ceausescu nu ar fi vrut sa-si plateasca datoriile la bancile occidentale, ci a fost obligat sa o faca.

Sub presiunea Occidentului, Romania a fost nevoita sa dea inapoi banii imprumutati in anii ’70, chiar cu pretul infometarii populatiei. In acest fel, cancelariile vestice mizau pe doua efecte: recuperarea banilor si iesirea in strada a romanilor umiliti.

Potrivit acesteia, politica de austeritate la care a fost supusa populatia Romaniei in anii 1980 a fost printre factorii decisivi care au dus oamenii la disperare si, in final, la revolta.

Articole asemănătoare

Elena Udrea a cerut Comisiei Parlamentare incuviintarea inceperii urmaririi penale

Corina Alexandru

Greva de la metrou, anulata! A fost semnat un nou Contract Colectiv de Munca, care prevede cresteri salariale

Ioana Badulescu

Scrisoare CSM: Ponta sa renunte la imunitate. Va arata ca democratia functioneaza in Romania

Lucy Ionesco