Parcarea in centrul Capitalei va costa 10 lei pe ora, a decis CGMB. In prezent, pentru o ora de parcare se plateste 1,5 lei
Social

Planul urbanistic pentru construirea Spitalului de Urgenta Sf. Vasile cel Mare pe Soseaua Bucuresti-Targoviste, avizat favorabil de Comisia de Urbanism

Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei a avizat favorabil, miercuri, planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea Spitalului de Urgenta „Sfantul Vasile cel Mare” pe Soseaua Bucuresti-Targoviste. Avizul a fost dat in unanimitate.

Spitalul va fi construit de Primaria Sector 1 si costa circa 300 milioane de euro. Urmatorul pas este ca arhitectul sef al Capitalei sa emita avizul de urbanism, apoi institutiile abilitate – avizele de specialitate, apoi va fi supus dezbaterii publice si aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Planul Urbanistic prevede ca se va resistematiza complet intreaga zona prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu doua benzi pe sens, intersectii si sensuri giratorii noi. De asemenea, va fi amenajata o statie de metrou la intrarea in spital si un parc in zona verde din vecinatatea unitatii medicale.

„Le multumesc colegilor din Consiliul General pentru ca au dat curs rugamintii pe care le-am adresat-o public acum doua zile, in conferinta de presa organizata impreuna cu d-na Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, sa accelereze procedurile de adoptare a Planului Urbanistic Zonal. Prin Planul Urbanistic Zonal, va fi regandita din punct de vedere urbanistic si al infrastructurii intreaga zona din vecinatatea Spitalului Sfantul Vasile cel Mare. Prin crearea unei statii de metrou la intrarea in spital si a unui drum cu doua benzi pe sens vom facilita accesul in unitatea medicala. PUZ-ul va crea premisele modernizarii si dezvoltarii intregii zone din apropierea spitalului si transformarii sale intr-un pol de crestere urbana”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit unui comunicat de presa.

Constructia Spitalului de Urgenta Sfantul Vasile cel Mare ar urma sa inceapa in 2019 si va fi gata in 4-5 ani, a anuntat recent primarul Dan Tudorache.

„In momentul de fata am terminat studiul de pre-fezabilitate. Am inceput demersurile pentru PUZ. Noi speram cu ajutorul consilierilor generali sa fie votat PUZ-ul undeva in luna mai. Am facut un grafic – cand va incepe efectiv. Acest spital care se va numi Sfantul Vasile cel Mare va avea 1015 paturi plus 100 de paturi pentru UPU. Vor fi relocate trei spitale: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Institutul Mama si Copilul (n.r. sectia de pediatrie). Toata investitia va fi suportata de Primaria Sectorului 1, dupa calculele noastre va fi in jur de 300 milioane de euro. Poate sa depaseasca. Noi asa am stabilit – undeva la 300 milioane de euro. Va incepe in 2019 octombrie si noi speram ca in 4-5 ani sa se termine cu totul”, a spus Tudorache, la inceputul acestei saptamani.

Aparatura medicala de la noul spital al Capitalei va fi achizitionata cu banii Primariei Sectorului 1.

„Toti sunt banii Primariei Sectorului 1 si cu aparatura medicala. Cand il predam, il predam la cheie Ministerului Sanatatii. Tot acest proiecte s-a facut impreuna cu Ministerul Sanatatii in baza protocolului din luna septembrie 2017. (…) Vot fi locuri de parcare suficiente. Avem 7,2 hectare. Este un spital de care Bucurestiul va avea nevoie. Vor fi relocati toti medicii si asistentii din cele trei locatii”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, aparatura existenta in cele trei unitati medicale nu va fi relocata in noul spital.

Spitalul va avea trei sectii de chirurgie generala, oncologie si boli infectioase, sectii de ortopedie, neurochirurgie, cardiologie, 165 de paturi pentru pediatrie. Totodata, in ambulator se vor gasi toate specialitatile necesare pentru un spital de categorie IA: oncologie, boli infectioase, ortopedie, ginecologie, dermatologie, ORL, oftalmologie. Proiectul mai prevede un heliport, parcare supraetajata, spatii tehnice, hotel si spatii rezidentiale.

Stiri pe aceeasi tema

Fostul Principe Nicolae a stat de vorba cu multimea aflata la Palatul Regal: Voi veni inapoi!

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Muncii propune prelungirea programului prin care spitalele desfiintate devin camine pentru varstnici

Cristiana Petrariu Bota

Lunea Mare – prima zi din Saptamana Patimilor

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult